Парубій розповів, коли ВР розгляне кандидатів на аудитора НАБУ

Читать на русском
У парламентському комітеті з питань протидії корупції завершилася подача кандидатур на аудитора Національного антикорупційного бюро.

У парламентському комітеті з питань протидії корупції завершилася подача кандидатур на аудитора Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив спікер парламенту Андрій Парубій, передає «РБК-Україна».

Чому ніяк не визначаться з аудитором НАБУ та в чому інтерес Банкової?В АП мають намір закрити кадрові питання щодо ЦВК та аудитора НАБУ. Якщо з приводу ЦВК принаймні йдуть дискусії та озвучені прізвища, то щодо аудитора НАБУ питання зависло в повітрі. Чому – розбирались експерти.

За словами Парубія, комітет зможе розглянути питання обрання аудитора під час засідання цієї або наступної середи.

«Близько двох або трьох тижнів тому комітет оголосив новий конкурс на аудитора НАБУ від парламенту. На сьогодні подача кандидатур уже завершена. Комітет матиме можливість їх розглянути, визначити цієї або наступної середи, але це буде найдовший період, оскільки всі кандидатури вже подані. З того моменту, як комітет ухвалить рішення, я поставлю це питання на порядок денний. Я сподіваюся, що комітет вийде на узгоджену позицію, яка цього разу зможе, навпаки, об'єднати залу, й ми зможемо сформувати аудиторів НАБУ, в тому числі й свого представника від Верховної ради України», – розповів голова парламенту.

Нагадаємо, раніше комітет Верховної ради України з питань запобігання та протидії корупції оприлюднив інформацію про кандидатів від парламенту до складу комісії незалежного зовнішнього оцінювання діяльності НАБУ.

Як відомо, кандидати мають відповідати вимогам абзацу 2 частини 6 статті 26 закону України «Про Національне антикорупційне бюро України».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: