ПриватБанк подав до суду на своїх аудиторів

Читать на русском
ПриватБанк подав позов проти кіпрської PricewaterhouseCoopers Limited і української ПрайсвотерхаусКуперс, в якому звинуватив ці компанії в порушенні своїх обов'язків при перевірці фінансової звітності банку.

ПриватБанк подав позов проти кіпрської PricewaterhouseCoopers Limited та української PricewaterhouseCoopers, в якому звинуватив ці компанії в порушенні своїх обов'язків при перевірці фінансової звітності банку.

Як інформує «Слово і Діло», про це агентству «Інтерфакс-Україна» повідомили в прес-службі фінустанови.

Позовна заява була подана до регіонального суду Нікосії (Кіпр) проти зазначених структур. Приватбанк вимагає компенсації завданих такими діями збитків у сумі $3 млрд.

Нагадаємо, що в липні 2017 року Національний банк України виключив PricewaterhouseCoopers із реєстру аудиторських фірм, які мають право на проведення аудиторських перевірок банків. Підставою для ухвалення такого рішення стало підтвердження PricewaterhouseCoopers недостовірної інформації про фінансово-господарську діяльність ПриватБанку, зокрема розміру кредитного ризику та регулятивного капіталу. Також повідомлялося, що висновки PricewaterhouseCoopers не відображали реальних ризиків роботи ПриватБанку, які стали причиною визнання банку неплатоспроможним, його націоналізації та суттєвих видатків держави на капіталізацію.

На початку цього року PricewaterhouseCoopers подала до суду на Національний банк.

Нагадаємо, Високий суд Лондона за підсумками додаткових слухань 19 січня продовжив дію наказу про всесвітній арешт активів колишніх власників ПриватБанку Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова на суму понад 2,5 мільярди доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: