ГПУ порушила кримінальне провадження проти Мураєва

Читать на русском
Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження проти народного депутата Євгенія Мураєва.

Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження проти народного депутата Євгенія Мураєва після його провокаційних висловлювань про українського режисера Олега Сенцова, якого незаконно утримує влада РФ.

Що обіцяли зробити політики для звільнення українських політв'язнівПорошенко обіцяв, що Сущенко обов'язково повернеться додому, а Ярош запевнив, що звільнить усіх заручників, захоплених на Донбасі.

Про це в себе в Facebook повідомила речниця голови ГПУ Лариса Сарган у п'ятницю, 8 червня, передає «Слово і Діло».

За її словами, в п'ятницю, 8 червня, до Єдиного реєстру внесене повідомлення про скоєння нардепом злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (держзрада – до 12 років) і ч. 2 ст. 383 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про скоєння злочину – до 5 років).

Як повідомляється, підставою для початку розслідування є заява з трибуни парламенту депутата Сергія Пашинського про неправомірні дії Мураєва.

«Мураєв напередодні в інтерв'ю 112-му каналу надав правову оцінку засудження судом країни-агресора українського кінорежисера Олега Сенцова як терориста, а саме особи, яка готувала підпали й вибухи», – йдеться в повідомленні.

Також нагадаємо, що через Мураєва 7 червня в Раді сталася бійка між нардепами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: