Мураєв провалив обіцянку вивести розслідування діяльності чиновників НБУ на міжнародний рівень

Читать на русском
Нардеп Мураєв так і не звернувся до міжнародних організацій із вимогою розслідувати діяльність заступниці голови НБУ Рожкової.
Євген МураєвСлово і Діло

Народний депутат України Євгеній Мураєв запевнив, що звернеться до міжнародних організацій із вимогою розслідувати неправомірні дії заступниці голови Нацбанку Катерини Рожкової. Також він вимагатиме відповідних дій від НАБУ та ГПУ.

Таку обіцянку він дав 16 листопада 2016 року, нагадує «Слово і Діло».

«Рабінович уже анонсував, ми будемо проводити розслідування щодо заступниці Гонтаревої Рожкової. Є телефонні перехоплення, з яких чітко видно, якими способами банкрутуються банки. Афера з банком «Михайлівський», із Платинум Банком. Усе це чути, й ми будемо вимагати розгляду від НАБУ, від Генпрокуратури. Будемо звертатися до міжнародних організацій, оскільки люди, які беруть участь у корупційних скандалах і крадіжці, в тому числі й бюджетних грошей, не можуть обіймати такі високі посади», – заявив Мураєв.

Як повідомили «Слову і Ділу» в НАБУ, 18 листопада 2016 року народний депутат Євгеній Мураєв направив заяву з вимогою перевірити можливі протиправні дії заступника голови НБУ Катерини Рожкової. 20 січня 2017 року Солом'янський райсуд Києва зобов'язав слідчих Антикорупційного бюро розпочати досудове розслідування на підставі заяви Мураєва. 13 лютого 2017 року досудове розслідування було розпочате.

За повідомленням НАБУ, станом на 7 вересня 2017 року досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом можливого зловживання службовим становищем керівниками НБУ відповідно до статті «Зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжки наслідки» триває. Наразі про підозру нікому не повідомлялося.

Станом на 9 березня 2018 року Мураєв не реєстрував проект постанови про звернення до міжнародних організацій із вимогою розслідувати неправомірні дії посадовців НБУ.

Варто додати, що «Слово і Діло» неодноразово зверталося до самого Мураєва з проханням прокоментувати стан реалізації обіцянки, однак народний депутат так і не відповів, коли він збирається її виконати.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Мураєв дав 27 обіцянок, з яких 10 виконав, а 8 – провалив.

Як повідомлялося раніше, попри обіцянки Мураєва та Рабіновича, Гонтарева й досі перебуває на посаді.

Також «Слово і Діло» писало, що Мураєв не ініціював обіцяний всеукраїнський референдум.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: