З'ясувалося, чому в Раді побилися депутати

Читать на русском

У сесійній залі ВР сталася сутичка між депутатами Юрієм Березою та Олександром Долженковим.

У п'ятницю, 8 червня, в сесійній залі Верховної ради сталася сутичка між депутатами Юрієм Березою («Народний фронт») та Олександром Долженковим («Опозиційний блок»).

Як інформує «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН, виступаючи на засіданні парламенту, перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко вимагала, щоб Євгеній Мураєв (позафракційний) вибачився перед Сенцовим і його родичами за то, що він назвав його терористом. При цьому вона зазначила, що «Опозиційний блок» привів цього депутата до парламенту.

Депутат Долженков почав із місця кричати, що Мураєв не є членом фракції «Опозиційного блоку» й не обирався за списком партії.

На ці вигуки Долженкова депутат Береза ​​підвівся зі свого робочого місця й зі словами: «Що ти гавкаєш?» підбіг і вдарив того кілька разів. Депутати їх розборонили й відвели Березу на робоче місце.

Як відомо, Мураєв обирався до парламенту як мажоритарник у виборчому окрузі №181 Харківської області. Він раніше входив до фракції «Опозиційного блоку», але 14 червня 2016 року вийшов з цієї фракції й наразі є позафракційним.

Нагадаємо, 7 червня колишній член Партії регіонів, позафракційний нардеп Євгеній Мураєв, який володіє телеканалом NewsOne, назвав ув'язненого в Росії українського кінорежисера Олега Сенцова терористом в ефірі «112 Україна».

Раніше стало відомо, що в світі стурбовані самопочуттям українця Олега Сенцова, якого незаконно утримує Росія під вартою, і вимагають, щоб РФ звільнила його.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: