Петренко розповів, коли ВР розгляне законопроекти щодо захисту прав дитини

Читать на русском
ВР має проголосувати за низку законопроектів Мін'юсту, які захищатимуть права дитини в Україні.

Наступного пленарного тижня Верховна Рада має проголосувати за низку законопроектів Міністерства юстиції, які захищатимуть права дитини в Україні.

Як пише «Слово і Дело», про це під час години запитань до уряду повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

Мін'юст знайшов роботу для боржників з аліментівУ Вінницькій області двоє боржників із виплати аліментів приступили до виконання суспільно корисних робіт на підставі відповідних постанов судів.

«Є низка новацій, які ми з вами проголосуємо вже наступного сесійного тижня, які підуть на користь українським дітям. По-перше, це збільшення мінімального розміру аліментів. Друга новація – це запровадження системних фінансових санкцій до боржників, які ухиляються від сплати аліментів. Наступне – це залучення до кримінальної відповідальності тих батьків, які ухиляються від своїх обов'язків. По-третє, це позбавлення можливості потрапляти на керівні посади в державній службі», – заявив Петренко.

За його словами, в батьків з'явиться можливість цивілізованим способом виїхати з дитиною за кордон без будь-яких дозволів та нотаріальних заяв.

«Також ми запроваджуємо багато стимулів і мотивацій», – додав міністр.

Нагадаємо, Петренко повідомив, скільки вже стягнули з боржників за аліментами.

Також міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив, що в країні створили такий соціальний механізм, через який людям невигідно реєструвати шлюб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: