Скільки разів за час президентства Порошенко «перерізав червону стрічку»

Читать на русском

У світлі прийдешніх виборів політики не нехтують будь-якими способами піару, включаючи фотографії з дітьми та «розрізання червоної стрічки» біля чергової лікарні. Глава держави не виняток: за чотири роки президентства Петро Порошенко взяв участь майже в 100 урочистих церемоніях. І що ближче до кінця президентського терміну, то більше їх ставало: в 2014 році – лише чотири, в 2015-му – 13, в 2016-му – вже 31, минулого року – 36, а за цей рік уже 14.

Найчастіше Порошенко відкриває якісь об'єкти в Київській та Одеській областях. Крім того, президент відкрив пам'ятник Тарасу Шевченку в Софії (Болгарія), «Український сквер» у Вільнюсі (Литва), пам'ятник Григорію Сковороді в Любляні (Словенія) і «Зірку Небесної сотні» в Страсбурзі (Франція).

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко планує до кінця 2018 року відкрити оновлене військове містечко «Дачне-2» на ОдещиніСказано 1 червня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

Об'єкти інфраструктури, медицини, освіти та нове житло – ось, де можна часто побачити Порошенка. Зовсім нещодавно президент був присутній на запуску Бескидського залізничного тунелю. Його довжина складає понад 1,7 тисячі метрів, пропускна здатність – до 100 пар поїздів на добу, що дозволить збільшити масштаби перевезень залізницею через Карпати.

Крім того, президент відкрив кілька мостів, телерадіовежу, зерновий термінал у порту й навіть відремонтовану ділянку траси та станцію метро в Харкові. Серед об'єктів медицини, відкритих Порошенком, кілька поліклінік, обласна лікарня, перинатальний центр, реконструйовані корпуси лікарень. В середині травня президент разом із послом Франції відкрив фельдшерсько-акушерський пункт у Київській області.

При тому, що тема національної безпеки України зараз на порядку денному, Порошенко був лише на трьох урочистих заходах: відвідав навчально-тренувальний центр Збройних сил, випробування ракетного комплексу «Вільха» й випробував екземпляр нового БТР «Дозор». Регулярно Порошенко відвідує урочисті відкриття житла для силовиків і військових, а також школи, де охоче фотографується з дітьми. Минулого року президент також відкрив бібліотеку в Харківському університеті.

За час своєї каденції Порошенко також побував на 10 церемоніях відкриття промислових об'єктів. Зокрема, відкрив завод із виготовлення кабельних мереж для автомобільної індустрії концерну Leoni, підприємства з обробки шкіри, холодильного комплексу та кабельного підприємства.

В активі Порошенка ще шість пам'ятників, пам'ятні дошки, фреска, парк, органний зал, зал фехтування та фізкультурний центр.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, «Слово і Діло» підбило підсумки передостаннього року Порошенка на посаді глави держави й проаналізувало, як змінювався рівень його відповідальності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: