Порошенко: український завод вироблятиме деталі для Porsche та Lamborghini

Читать на русском
У Коломиї відкрила свій завод компанія Leoni, клієнтами якої є автовиробники General Motors, BMW, Volkswagen, Audi, Volvo, Caterpillar, DAF.

Сьогодні, 29 вересня, в Коломиї на Івано-Франківщині відомий німецький виробник електрокабелів для авто компанія Leoni відкрила свій завод.

На церемонії відкриття виступив президент Петро Порошенко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Уявіть собі, продукція, яка вироблятиметься в Коломиї, буде встановлюватися на Audi, Volkswagen, General Motors, Porsche, Lamborghini та інші елітні марки авто», – наголосив він.

Президент із гордістю зауважив, що зарплата на новому заводі становитиме 8 тисяч гривень, а кількість робочих місць із 800 на момент відкриття зросте до 5 тисяч до 2021 року. Також, за словами Порошенка, працівники підприємства отримають «унікальний соціальний пакет».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв побудувати патронний заводСказано 22 серпня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

За даними Deutsche Welle, нині запустили тільки першу чергу заводу. 80% його працівників становитимуть робітники-оператори виробництва, 20% – офісні працівники. Соціальний пакет, зокрема, включатиме доправлення на роботу та обіди «за символічну ціну».

Загальна сума інвестицій у коломийський завод на першому етапі – 16 мільйонів євро. Коломийська філія Leoni виготовлятиме кабельні мережі для автомобільної промисловості. Ключовими клієнтами компанії є автовиробники General Motors, BMW, Volkswagen, Audi, Volvo, Caterpillar, DAF.

Як відомо, в Україні Leoni відкрила вже другий підрозділ. Перший із 2003 року працює в селі Нежухів, що на Львівщині, й забезпечує роботою близько 7 тисяч осіб.

Також сьогодні Порошенко вшанував пам'ять жертв Бабиного Яру.

ВРП подала Порошенку кандидатури до Верховного суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: