У поліції назвали ім'я підозрюваного в отруєнні Скрипаля

Читать на русском
У поліції вважають, що 54-річний чоловік ймовірно використовував ім'я Михайло Савіцкіс, а також два інших псевдоніма.

Контртерористична поліція Великобританії підозрює, що до отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії може бути причетний колишній агент ФСБ Росії з позивним Гордон.

Про це повідомляє газета The Mirror, передає «Слово і Діло».

Ультиматуми та холодна війна: у що виллється для РФ масова висилка дипломатів?Чисельність постійного представництва Росії при НАТО буде скорочена на 10 осіб. Про наслідки рішення щодо вислання дипломатів розповіли експерти.

У поліції вважають, що 54-річний чоловік ймовірно використовував ім'я Михайло Савіцкіс, а також два інших псевдоніма. Поліцейські відзначили, що колишній агент ФСБ вже міг повернутися з Великобританії до Росії. Відзначається, що за атакою на Скрипаля стоїть група з шести чоловік.

Правоохоронці дізналися про Гордона після допиту агента-перебіжчика ФСБ Бориса Карпічкова. Чоловік втік із Росії в 1998 році, в 2010 році він отримав громадянство Британії. За його словами, Гордон займав пост капітана в КДБ, а потім став майором ФСБ, він також був підлеглим Карпічкова на початку 1990-х років.

«Він був дуже розумною, освіченою, амбітною і безжальною людиною», - заявив перебіжчик.

Карпічков підкреслив, що передбачуваний кілер Скрипаля займався бойовими мистецтвами і закінчив юридичний факультет Латвійського університету.

За словами перебіжчика, Гордон очолював шпигунську мережу, яка спеціалізувалася на «мокрих справах». Він додав, що на рахунку агента як мінімум одне вбивство - в 1990-ті він застрелив ватажка латвійської злочинної групи.

Нагадаємо, «Новичок» в Солсбері шукають в дев'яти місцях.

Також стало відомо, що експертиза не підтвердила наявність отрути BZ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: