ЗМІ дізналися про таємний візит Скрипаля до Чехії

Читать на русском
Екс-співробітник ГРУ Сергій Скрипаль, на якого було скоєно замах в британському Солсбері, таємно відвідав Прагу в 2012 році.

Екс-співробітник ГРУ Сергій Скрипаль, на якого було скоєно замах в британському Солсбері, таємно відвідав Прагу в 2012 році.   Крім того, він кілька разів зустрічався на території Сполученого Королівства з співробітниками іноземних спецслужб, в тому числі Чехії.

Назвали кількість «Новачка», яка використовувалася для отруєння СкрипалівДля отруєння екс-розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії у Велиій Британії було використано від 50 до 100 грамів нервово-паралітичної речовини.

Як пише «Слово і Діло» з посиланням на Respekt, сторони контактували з питання розкриття мережі російських закордонних агентів.

Видання заззначає, що британська розвідка, на яку працював Скрипаль, дозволила йому зустрічі з зарубіжними колегами для обміну досвідом. При цьому в Чехії ніяк не пов'язують цю інформацію з замахом на екс-співробітника ГРУ в 2018 році.

На початку березня Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були отруєні в Солсбері. Цей інцидент спровокував великий міжнародний скандал. Лондон звинуватив Москву в причетності до події. Британська сторона стверджує, що отруйна речовина «Новачок» була вироблена в Росії. На початку травня президент Чехії Мілош Земан заявив, що цей токсин розроблявся і тестувався в республіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: