Гройсман підписав подання на звільнення Данилюка

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що підписав подання до Верховної Ради подання на звільнення Олександра Данилюка з посади міністра фінансів.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що підписав подання до Верховної Ради на звільнення Олександра Данилюка з посади міністра фінансів.

Про це прем'єр-міністр написав на своїй сторінці в Facebook в середу, 6 червня, передає «Слово і Діло».

Із чим може бути пов'язана відставка Данилюка та до чого тут вибори?Міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що не подаватиме у відставку. Після сварки з Гройсманом невдоволення головою Мінфіну висловив і Георгій Тука. Кабмін розглядає питання звільнення Данилюка.

«Підписав подання до Верховної Ради на звільнення з посади міністра фінансів Олександра Данилюка. Після спровокованого ним конфлікту на засіданні уряду він дозволив собі дії, які, на мій погляд, несумісні з подальшим перебуванням на посаді члена Кабінету міністров», - написав Гройсман.

Прем'єр стверджує, що Данилюк «не вніс корективи до обраної ним лінії поведінки» навіть після «обговорення цієї ситуації з членами урядової команди».

«Тому я не бачу можливості для нього і далі залишатися в її складі та прошу народних депутатів підтримати моє подання. В умовах тих викликів, які ми маємо, питання зміни голови Міністерства фінансів повинне бути вирішене невідкладно», - підкреслив Гройсман.

Раніше Данилюк пояснив, чому написав листа послам G7.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: