Данилюк розповів, навіщо йому потрібен ще один заступник

Читать на русском

Міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що йому потрібен ще один заступник, щоб займатися реформою Державної фіскальної служби.

Про це міністр розповів у інтерв'ю «Економічній правді».

Данилюк заявив, що не буде подавати у відставкуСказано 31 травня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

«Мінфіну потрібна професійна людина, яка займатиметься реформою Державної фіскальної служби. У мене два роки немає профільного заступника з податкового напрямку. Мені вже два роки не дають його призначити й вважають це нормальним. Я не вважаю це нормальним», – сказав Данилюк.

Нагадаємо, що в Данилюка та прем'єр-міністра Володимира Гройсмана стався конфлікт на цьому ґрунті. Прем'єр відмовився призначати до відомства п'ятого заступника – Яну Бугримову.

Міністр зазначив, що через відсутність необхідної людини йому довелося перекласти частину обов'язків на державного секретаря. «Мінфін – це системне міністерство. Ми займаємося всіма сферами, заступники перевантажені. Типова претензія до Мінфіну – чому заступники не приходять на наради до віце-прем'єрів або на засідання комітетів. Все просто: ми залучені до всіх важливих питань, а на всіх заступників банально не вистачає», – підкреслив Данилюк.

Відзначимо, «Слово і Діло» порахувало, скільки в кожного міністра заступників. Найбільше – сім – виявилося в міністра юстиції Павла Петренка, а в міністра інфраструктури Володимира Омеляна та міністра інформаційної політики Юрія Стеця – лише по два.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман визначиться, чи сумісні дії міністра фінансів Олександра Данилюка з посадою в Кабінеті міністрів під його керівництвом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: