У яких скандалах замішані діти українських політиків

Читать на русском

Слово і Діло згадувало скандали з дітьми українських політиків: ДТП, пограбування магазину і футболка з не тим написом.
Слово і Діло

Сьогодні відзначається Міжнародний день захисту дітей. Поки чиновники і нардепи фотографуються з дітьми на шкільних лінійках і святах, їх власні чада часом потрапляють в неприємні історії. «Слово і Діло» згадувала скандали, до яких виявилися причетні діти українських політиків.

Син президента надягнув футболку з написом «Russia»

Саме така неприємна історія трапилася з молодшим сином президента України Петра Порошенка – Михайлом. Журналіст Левко Стек опублікував у своєму Facebook фото Михайла Порошенка, який одягнений у футболку з написом «Russia». Пізніше журналіст дописав, що це футболка з колекції компанії Bosco, приурочена до виступу збірної Росії на Олімпіаді-2014 в Сочі.

Сам президент на своїй прес-конференції в травні минулого року сказала, що фото було зроблено на вечірці з нагоди Хеллоуїна. «З цього приводу у мене була розмова з моїм 15-річним сином, я вас запевняю, і я знайшов правильні слова, щоб він це зрозумів. Але це була не його футболка, він не використовує її в звичайному житті. Але навіть на Хеллоуїн, я вважаю, що це не добре», – запевнив Порошенко українців.

Дочка Павелко погралася з кубком УЄФА

26 травня в Києві відбувся фінал Ліги чемпіонів. Головний трофей турніру пройшов довгий шлях, перш ніж потрапив до футболістів «Реала». Після того, як кубок передали Україні, глава Федерації футболу і депутат Андрій Павелко возив його в Дніпро. У мережі з'явилися фотографії Павелка, його тестя і священика разом з трофеєм.

Однак найбільше користувачів соціальних мереж обурило фото з кубком дочки глави ФФУ – Лізи Чаус.

На «подорож» кубка відреагували і в УЄФА. «Ми зв'язалися з Федерацією футболу України, щоб ще раз підкреслити строгі рекомендації щодо використання кубка Ліги чемпіонів на різних заходах», – заявили в футбольної організації.

Син Пашинського і «Спецтехноекспорт»

У березні 2015 року в ЗМІ з'явилася інформація, що син народного депутата і голови парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Сергія Пашинського –24-річний Антон – очолив один з департаментів підприємства «Спецтехноекспорт».

Виданню Forbes Антон Пашинський заявив: «Ходив у відділ кадрів для уточнення. Я – начальник департаменту контрактів №2». При цьому Сергій Пашинський інформацію про призначення сина спростував і назвав її помилковою

Син нардепа пограбував магазин

Син народного депутата Ігоря Попова – 14-річний Богдан – «потрапив в погану компанію». Принаймні, так Попов пояснив те, що його син з групою підлітків пограбував магазин.

Підлітки забігли в магазин з пістолетом, пригрозили зброєю і забрали касу. Їх допомогли затримати покупці. Прокуратура повідомила Богдану Попову підозру по ч. 3 ст. 187 КК України (розбій).

На початку травня Богдану та його другу винесли вирок: п'ять років позбавлення волі з випробувальним терміном на два роки (тобто вирок умовний).

ДТП з сином Шуфрича

Подія серйозніша сталася влітку минулого року з Нестором Шуфричем-молодшим: в центрі Києва син народного депутата збив людину. Відразу після інциденту прес-служба депутата опублікувала офіційну заяву, в якій підтвердила факт ДТП. «Нестор Шуфрич не залишав місце події, відразу вступив в контакт з поліцією і почав давати пояснення. На його прохання також викликали швидку допомогу. Нестор-молодший добровільно в супроводі адвоката і брата Олександра пройшов наркологічну експертизу, яка показала повну відсутність алкоголю, що було зафіксовано відеозйомкою», – говорилося в заяві.

Від слідства Шуфрич-молодший дійсно не ховався. У підсумку в грудні 2017 року суд визнав його винним і засудив до року умовного покарання. Крім того, потерпілому виплатили матеріальну компенсацію. У січні київська прокуратура подала на вирок апеляційну скаргу.

Нагадаємо, «Слово і Діло» перевіряло, як виконують свої запевнення, що стосуються дітей, члени уряду, голови облдержадміністрацій та мери.

Олександра Худякова, спеціально для «Слова і Діла»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: