Павелко провалив обіцянку про те, що на фінал ЛЧ не витратять жодної гривні з держбюджету

Читать на русском
Нардеп не виконав обіцянку про те, що фінансування фіналу Ліги чемпіонів-2018 здійснюватиметься за рахунок організаторів заходу.
Андрій ПавелкоСлово і Діло

Народний депутат України, президент ФФУ Андрій Павелко провалив обіцянку, що на проведення фіналу Ліги чемпіонів у травні 2018 року в Києві не буде витрачено жодної копійки державних бюджетних коштів.

Таку обіцянку він дав 15 вересня 2016 року, нагадує «Слово і Діло».

«Цей захід може принести лише додаткове фінансування до нашої країни: приїдуть туристи, більш ніж 140 телекомпаній світу транслюватимуть цю подію й ми ще раз зможемо показати нашу країну з кращого боку. Упевнений, що витрачена енергія та зусилля з боку всіх, хто причетний до цього, окупиться. Витратної частини практично не існує, жодної копійки бюджетних коштів не буде на це витрачено. Упевнений, це свято має увійти в історію УЄФА, як найкраще проведення фіналу Ліги чемпіонів.

Ми нещодавно бачили, як провів «Олімпійський» фінал чемпіонату Європи, й сьогодні жодних нових вимог не виставлено. Є трохи технічних моментів – зона для гостей, але це не ті кошти. Буде загальна підготовка разом з УЄФА, тож це ті вимоги, які не входитимуть до видаткової частини національного бюджету. Це, можливо, буде частина – місто Київ, частина – УЄФА, частина – Федерація, кожен візьме на себе частину витрат, але це невеликі суми», – заявив Павелко.

Київська міська рада схвалила виділення 25 мільйонів гривень на організацію фінальних матчів чоловічої та жіночої Ліги чемпіонів УЄФА.

Однак 25 квітня 2018 року Андрій Павелко підтвердив, що з державного бюджету були виділені кошти на технічну модернізацію стадіону «Олімпійський» у Києві.

«Як відомо, НСК «Олімпійський» – державний об'єкт. Зрозуміло, що він потребує певного фінансування, щоб утримувати його в належному технічному стані. Наприклад, мембранний дах стадіону – дуже складна технічна конструкція. Вона має проходити регулярні регламентні роботи через вплив вітрових навантажень. І якщо з 2012 року в цьому плані нічого не робилося, тому що не було відповідного фінансування, то можна раз на шість років виділити кошти, щоб усунути неполадки? Іншими словами, з державного бюджету виділяється частина коштів, які були недоотримані НСК «Олімпійський» за весь час після проведення Євро-2012. І ці роботи потрібно було проводити в будь-якому разі – чи був би в нас фінал Ліги чемпіонів у Києві, чи ні! Повторюся: жодної додаткової гривні з держбюджету не буде витрачено через те, що на НСК «Олімпійський» пройде фінал Ліги чемпіонів, і в зв'язку з цим до стадіону виникли якісь додаткові вимоги!, – заявив нардеп.

Що наобіцяли українські політики на 2018 рікЩо українські чиновники запланували на 2018 рік. Слово і Діло зібрало основні обіцянки і вийшов календар.

Однак «Слово і Діло» розцінює таку заяву нардепа як маніпулювання, оскільки кошти на модернізацію стадіону не виділялися 6 років, проте були виділені саме в рік проведення фіналу Ліги чемпіонів. Тому обіцянка отримує статус «не виконано».

До речі, це запевнення Павелка «Слово і Діло» розмістило на травневій сторінці свого календаря обіцянок на 2018 рік. З початку року це вже четверте провалене запевнення політиків. Раніше ми писали, що в міністерствах так і не завершилася модернізація систем електронного документообігу до початку 2018 року, як обіцяв Саєнко. Лютнева обіцянка Ніни Южаніної про скасування ПДВ також отримала статус невиконаної.

Запевнення міністра інфраструктури Омеляна про те, що в березні 2018 року буде завершене поглиблення дна в порту «Південний», було виконане достроково. Кличко провалив квітневі тези, а Павелко – своє травневе запевнення. Наступна на черзі – обіцянка віце-прем'єр-міністра Степана Кубіва про те, що до літа 2018 року між Україною та Туреччиною буде укладена Угода про зону вільної торгівлі.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Павелко дав 27 обіцянок, з яких 8 виконав, а 5 – провалив.

Фінал ЛЧ на вищому рівні та ремонт доріг: що політики мають зробити в травні – на інфографіці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: