Літо прийшло: які «пляжні» обіцянки давали чиновники

Читать на русском
Слово і Діло до відкриття пляжного сезону зібрало тематичні обіцянки українських чиновників.
Слово і Діло

Перший день літа і відкриття пляжного сезону – відразу дві хороші новини. Їх трохи затьмарює те, що, наприклад, в п'яти водоймах Києва виявили кишкову паличку, а ще на двох пляжах перевищено вміст деяких забруднюючих речовин. Поки українці будуть купатися на безпечних пляжах, чиновники все також повинні виконувати свої обіцянки. Сьогодні «Слово і Діло» розбиралося, що політики обіцяють в зв'язку з пляжним сезоном.

Багато роботи в цьому напрямку у мера Одеси Геннадія Труханова. Зокрема, в 2015 він обіцяв встановити пандуси на міських пляжах. На той момент в Одесі працювали п'ять пляжів, на яких були створені спеціальні місця для відпочинку маломобільних груп населення. В кінці травня в Київському районі Одеси відкрили пляж для людей з обмеженими фізичними можливостями. А в червні пандуси облаштували на ділянці пляжу в районі «Ланжерона». Таким чином, Труханів зі своєю обіцянкою впорався.

Геннадій ТрухановМіський голова Одеси
Труханов пообіцяв зробити доступними міські пляжіСказано 13 жовтня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Мер Херсона Володимир Миколаєнко не впорався в 2016 році з обіцянкою відновити міський пляж. Активісти з'ясували, що земельна ділянка, де пляж розташовується, незаконно закрив і забудував депутат міської ради Юрій Кліментенко. На ділянці капітальна забудова, пляж так і не був відкритий.

Не на всіх столичних пляжах в 2015 році з'явилися спеціальні оглядові вишки. «У цьому році на кожному столичному пляжі будуть встановлені спеціальні оглядові вишки, на яких будуть перебувати рятувальники. На громадських засадах ми залучаємо волонтерів, які також беруть участь в патрулювання пляжів під час купального сезону», – розповів мер Віталій Кличко. Але в підсумку вишки були встановлені тільки на чотирьох пляжах Києва замість 11.

До кінця цього року має відбутися комплексне оновлення міського пляжу на Монастирському острові в Дніпрі. Ця обіцянка була в плані дій міського голови Бориса Філатова. Також в 2018-м за кошти міського бюджету повинні відкрити і облаштувати чотири пляжні зони в Івано-Франківську. Дві пляжні зони з'являться на березі річки Бистриця Надвірнянська. Там побудують волейбольне та футбольне поля, пляжні зони для відпочинку з вуличними меблями і елементами благоустрою.

А пляж на міському озері мер Івано-Франківська Руслан Марцінків вже облаштував у минулому році. На це було витрачено 277 тисяч гривень.

Владислав АтрошенкоМіський голова Чернігова
Атрошенко пообіцяв облаштувати та обладнати міський пляжСказано 22 травня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

Зберегти міський пляж обіцяв і мер Чернігова. Через неможливість фінансувати і стежити за пляжем за рахунок бюджетних грошей, місто наполягло на співпраці з інвестором і запевнив, що доступ до річки і інфраструктурі буде безперешкодний і безкоштовний. «Документи про інвестиції будуть опубліковані, ніякого будівництва з фундаментом там не буде, ніхто підприємцю нічого дарувати не буде. Я особисто це проконтролюю», – заявив Владислав Атрошенко. Про результати цієї обіцянки поки нічого не відомо.

Кілька років не може виконати свою обіцянку тернопільський мер Сергій Надал. У 2015 році в своїй програмі на п'ять років він пообіцяв створити веломаршрут до «Далекого» пляжу. Але роботи станом на минулий рік ще не проводилися. Але в тому році Надал виконав іншу «пляжну» обіцянку з програми – реконструював набережну Тернопільського ставу в напрямку пляжу «Циганка».

Нагадаємо, «Слово і Діло» вивчало обіцянки українських мерів і голів обладміністрацій, які необхідно виконати в майбутні три місяці.

Олександра Худякова, спеціально для «Слова і Діла»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: