Як працюють міністри Гройсмана. Дайджест обіцянок Кабміну з 26 квітня до 30 травня

Читать на русском

Кабінет міністрів України працює з кожен місяцем все краще. Якщо в квітні міністри виконали 8 обіцянок, то в травні вже 14, і провалили всього дві. З 26 квітня по 30 травня в уряді найбільше нових обіцянок дали на тему інфраструктури, трохи менше на тему соціального захисту, здоров'я і економіки.

Традиційно багато обіцянок давав прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Зокрема, він обіцяв найближчим часом створити наглядову раду в трьох компаніях: «Укрзалізниці», «Укрпошти» і «Укренерго».

Крім того, прем'єр заявив, що відразу після того, як Росія виведе війська з Донбасу, там відновлять підприємства та інфраструктуру. «Потрібно посилити санкції проти Росії. Ціна для РФ за варварство і вбивства повинна бути дуже високою. Як тільки агресор виведе свої війська – ми відновимо мир, відремонтуємо інфраструктуру, відбудуємо підприємства, огорнемо любов'ю людей, які жили на окупованих територіях», – обіцяв Гройсман.

Кілька обіцянок глава уряду дав стосовно дорожньої інфраструктури. За словами прем'єра, в планах 500 кільцевих розв'язок, 500 острівців безпеки на в'їздах у населені пункти, 1,5 тисячі пішохідних переходів з освітлювальними панелями, майже 6,5 тисячі облаштованих пішохідних переходів, 258 км нових бар'єрних огороджень, 15 тисяч дорожніх знаків.

З п'ятьма обіцянками за місяць прем'єр впорався. Зокрема, з обіцянкою провести фінал Ліги чемпіонів на високому рівні. Матч пройшов 26 травня в Києві. Про те, що під час організації фіналу не було допущено жодної помилки, заявив президент УЄФА Олександр Чеферін.

Оскільки топ-темою місяця була інфраструктура відповідно багато обіцянок дав профільний міністр Володимир Омелян. Глава Мінінфраструктури обіцяв нарешті замінити зламаний ескалатор на Дарницькому вокзалі Києва. Також міністр озвучив деякі плани на наступний рік: запуск злітної смуги в аеропорту Одеси, запуск терміналу F в столичному «Борисполі» і запуск по всій Україні комплексів автоматичного зважування.

І буквально днями був введений в експлуатацію Бескидський тунель на території Львівської області. Його будівництво велося останні 4,5 роки.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков виконав обіцянку створити спецпідрозділи патрульної поліції по Криму, незважаючи на окупацію півострова Росією. Відділ патрульної поліції почав роботу 14 травня в Херсонській області, його очолив Віктор Левченко. 65 поліцейських будуть працювати на адміністративному кордоні з Кримом і контролювати основні траси, які з'єднують материк з півостровом.

Аваков також пообіцяв створити план дій щодо деокупації Донбасу. «Вже влітку ми повинні мати цей документ на руках. Він включатиме дві частини: підготовчу та практичну. Основна мета плану – звільнення тимчасово окупованих територій, відновлення конституційного ладу України, захист прав і свобод наших громадян», – розповів глава МВС.

Віце-прем'єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила хороші новини: на український ринок планують вийти шведські компанії H&M і IKEA.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, міністр фінансів Олександр Данилюк розповів про сварку з главою уряду Володимиром Гройсманом, що сталася на засіданні Кабміну 23 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: