«Справа Кропачова»: НАБУ перевірить рух коштів по рахунках фірми

Читать на русском
В Антикорупційному бюро вирішили перевірити рух коштів по рахунках донецької фірми в рамках справи про розкрадання на тендерах.

У рамках досудового розслідування кримінального провадження про можливі розкрадання коштів на тендерах державних підприємств «Селидіввугілля», «Мирноградвугілля» і «Шахтоуправління «Південнодонбаське № 1» детективи НАБУ отримали доступ до банківського рахунку ТОВ «Універсал Інвест-Строй».

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання, повідомляє «Слово і Діло».

За версією детективів НАБУ, посадові особи ДП «Селидіввугілля», «Мирноградвугілля» і «Шахтоуправління «Південнодонбаське № 1» за попередньою змовою з ТОВ «Доненергоекспорт», ТОВ «Тріалтрейд» і ТОВ «Універсал Інвест-Строй» могли заволодіти коштами зазначених держпідприємств при здійсненні закупівель товарів, в особливо великих розмірах на загальну суму понад 22,8 мільйона гривень. Як зазначають у Бюро, у цих приватних фірм були одні й ті ж фактичні власники.

Детективи встановили, що ТОВ «Універсал Інвест-Строй» має рахунок в Приватбанку, до якого і просили надати доступ, а саме до виписки про рух коштів.

Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, НАБУ обшукало автомобіль фігуранта і знайшло там мільйон.

Раніше детективи встановили, що компанія-фігурант справи НАБУ перераховувала гроші фірмі Кропачова.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: