Суд відмовив НАБУ в арешті документів, вилучених у справі «Селидіввугілля»

Читать на русском
Столичний райсуд відмовив Антикорупційному бюро в повторному арешті документів, вилучених у бізнес-центрі Віталія Кропачова.

Детективи НАБУ під час обшуків у бізнес-центрі, що орендує фірма вугільного бізнесмена Віталія Кропачова «ВБ Нерухомість», вилучили низку документів і блокнотів, які можуть бути використані як речові докази у справі про розкрадання коштів державних шахт.

У Бюро просили повторно накласти на них арешт, проте Солом'янський районний суд міста Києва відмовив, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що під час обшуків 25-27 січня в бізнес-центрі на вулиці Богдана Хмельницького, 25 детективи вилучили блокноти та інші документи компаній «Доненергоекспорт», «Тріалтрейд» та «Універсал Інвест-Строй», в яких міститься інформація про керівників державних підприємств «Селидіввугілля», «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1» і «Мирноградвугілля», а також підтверджується пов'язанність вищевказаних приватних фірм. Детектив просив накласти арешт на низку вилучених документів.

Вислухавши доводи НАБУ, слідчий суддя ухвалив рішення відмовити в задоволенні клопотання. Суд встановив, що на вилучені детективами речі вже був накладений арешт Солом'янським райсудом, проте пізніше Апеляційний суд міста Києва скасував арешт.

Нагадаємо, НАБУ повернуло вилучені на фірмі вугільного бізнесмена ноутбуки.

Раніше компанія-фігурант справи НАБУ перераховувала гроші фірмі Кропачова.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: