Могеріні похвалила Гройсмана за реформи

Читать на русском
Європейський союз позитивно оцінює перебіг реформ в Україні й сподівається на подальші зусилля в боротьбі з корупцією, зокрема створення Антикорупційного суду.

Європейський Союз позитивно оцінює перебіг реформ в Україні й сподівається на подальші зусилля в боротьбі з корупцією, зокрема створення Антикорупційного суду.

Як пише «Слово і Діло», про це йшлося під час зустрічі прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та високого представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні в п'ятницю, 25 травня, в Брюсселі, передає «Укрінформ» із посиланням на Європейську службу зовнішньої діяльності.

Світовий банк визнав ефективність реформ в УкраїніПредставники Світового банку оцінили високу ефективність реформ у фінансовому секторі України.

«Високий представник позитивно оцінила роботу уряду прем'єр-міністра Гройсмана в процесі просування реформ та імплементації Угоди про асоціацію, включаючи поглиблену та всеосяжну зону вільної торгівлі, що вже принесло відчутні результати для українських громадян», – ідеться в повідомленні.

Водночас, зазначили в ЄС, необхідно досягти більшого прогресу в проведенні антикорупційних реформ.

«Очікуване створення Вищого антикорупційного суду в повній відповідності до рекомендацій Венеційської комісії стане вагомим кроком уперед», – заявила Могеріні.

Вона також відзначила повну підтримку з боку ЄС роботи Спільної слідчої групи з розслідування катастрофи літака рейсу MH-17.

Як повідомлялося, раніше президент Петро Порошенко заявляв, що Антикорупційний суд може бути створений уже в травні, але Верховна Рада так і не ухвалила відповідний законопроект.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: