Отруєння в школах: чи посилять охорону в освітніх закладах

Читать на русском
Міністерство освіти і науки рекомендувало посилити охорону та заходи безпеки в усіх навчальних закладах після декількох випадків отруєння школярів.

Міністерство освіти і науки рекомендувало посилити охорону та заходи безпеки в усіх навчальних закладах після декількох випадків отруєння школярів.

Про це повідомляє прес-служба МОН, пише «Слово і Діло».

Гриневич розповіла, хто розпорошив газ у харківській школіУ харківській школі один з учнів розпорошив газ із балончика. Про це журналістам сказала міністр освіти та науки Лілія Гриневич.

«МОН рекомендувало посилити охорону та обмежити доступ на територію закладів освіти осіб, які не беруть безпосередньої участі в освітньому процесі. Також йдеться про посилення контролю за пропускним режимом, щоб не допустити пронесення до приміщень закладів освіти отруйних, вибухонебезпечних та інших предметів, що загрожують життю та здоров'ю», - йдеться у повідомленні.

Крім того, міністерство рекомендує роз’яснювати учням, студентам, батькам та співробітникам поведінку у разі надзвичайних ситуацій; розробити та поширити пам'ятку про правила поводження з виявленими підозрілими предметами та оперативно повідомляти правоохоронцям про підозрілих осіб або предмети.

Нагадаємо, 22 травня у харківській школі № 3 розпилили невідому речовину. Частину дітей госпіталізували, інших евакуювали з навчального закладу. Поліція відкрила провадження за ч. 1 ст. 296 КК (хуліганство).

Раніше, 21 травня з Миколаївської школи № 6 госпіталізували 37 дітей через розпилення невідомого аерозолю із різким запахом.

Також 8 травня у Черкасах на території загальноосвітньої школи №8 під час проведення шкільної лінійки відчули погіршення самопочуття учні школи (2-9 класи). Загалом на лінійці перебувало 424 школярі.

За фактом масового отруєння відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 325 КК (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: