Гриневич розповіла, хто розпорошив газ у харківській школі

Читать на русском
У харківській школі один з учнів розпорошив газ із балончика. Про це журналістам сказала міністр освіти та науки Лілія Гриневич.

У харківській школі один з учнів розпилив газ із балончика.

Про це журналістам сказала міністр освіти і науки Лілія Гриневич, повідомляє «Укрінформ», пише «Слово і Діло».

«Ми зараз із облдержадміністрацією досліджуємо цей випадок. Відомо, що учень школи розпорошив якийсь газ із балончика. По-перше, була здійснена одразу евакуація зі школи. Ті діти, яким стало зле, їх одразу завезли до лікарні. Я говорила з представниками ОДА. Вже всі діти в нормальному стані, лише один хлопчик має проблеми, в нього стан уже покращується, але він мусить бути ще в лікарні», – сказала Гриневич.

Вона зазначила, що випадок, який стався 8 травня на лінійці в школі, дуже подібний до сьогоднішнього.

«Це свідчить про те, що є якась ідея, як зривати навчальний процес. Діти, які це роблять, часто не розуміють, якої шкоди можуть завдати іншим дітям», – сказала Гриневич.

Вона уточнила що ДСНС та інші служби з'ясовують, що це був за газ. Згодом ОДА оприлюднить свої висновки.

Як відомо, 22 травня в школі №3 в Харкові 30 дітейзвернулися за медичною допомогою зі скаргами на слабкість та утруднене дихання, 15 із них ушпиталили до Обласної дитячої лікарні №1.

Це вже не вперше фіксується випадок отруєння дітей у школах упродовж останнього часу. 21 травня в Миколаєві евакуювали 400 дітей зі школи №6 через різкий запах. Учні масово поскаржилися на погане самопочуття.

8 травня під час шкільної лінійки в Черкасах стався випадок отруєння: загалом були ушпиталені понад 50 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: