Як голови ОДА займаються школами

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити за тим, як українські політики виконують свої обіцянки. Сьогодні наші аналітики розбиралися, що голови обласних адміністрацій роблять для шкіл.

З такими обіцянками місцеві чиновники справляються добре. Багато зусиль спрямовується на комп'ютеризацію шкіл у регіонах. У 2016 році голова Кіровоградської обладміністрації Сергій Кузьменко обіцяв зробити все, щоб Хащуватська школа отримала новий комп'ютерний клас. Згодом «Слову і Ділу» повідомили, що школі в рамках благодійної допомоги від Китаю передали 11 персональних комп'ютерів у комплексі з ліцензійним програмним забезпеченням на загальну суму 140,5 тисяч гривень.

Юлія СвітличнаНародний депутат України
Світлична обіцяє, що для Пархомівської школи придбають сучасне обладнанняСказано 17 лютого 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

Крім того, Кузьменко пообіцяв обладнати інтерактивними комп'ютерними класами 33 школи області: 25 опорних шкіл, решта – гімназії та інтернати. На це в області передбачили 6,5 мільйонів гривень. У березні 2016 року обласна рада розподілила цю суму між районними адміністраціями та територіальними громадами. На ці кошти для 33 шкіл придбали навчальні комп'ютерні комплекси, до яких належать персональний комп'ютер для вчителя, 10 комп'ютерів для учнів, мультимедійний проектор, інтерактивна дошка, меблі для комп'ютерної техніки.

Максим Степанов минулого року пообіцяв особисто перевіряти наявність високошвидкісного інтернету в школах Одеської області. «Я братиму планшет, їздитиму до шкіл області й особисто перевірятиму наявність високошвидкісного інтернету. Я впевнений, що в сучасному світі неможливо отримати в повному обсязі необхідні знання без наявності інтернету в навчальних закладах», – зазначив він. В обладміністрації «Слову і Ділу» повідомили, що із серпня до грудня Степанов вибірково відвідував навчальні заклади й перевірив якість інтернету.

Юлія СвітличнаНародний депутат України
Світлична обіцяє відкрити медіатеку в Богодухівській школі №2Сказано 30 березня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

Цікаву обіцянку минулого року дав глава Черкаської ОДА: Юрій Ткаченко обіцяв впровадити робототехніку в 15 школах, у 9 цей предмет уже був. Свою обіцянку чиновник виконав, в лютому цього року робототехніку вивчали вже в 24 школах регіону.

У Степанова залишилося зовсім небагато часу, щоб виконати свою обіцянку до кінця навчального року обладнати дистанційні класи в усіх опорних школах Одеської області. У голови Дніпропетровської обладміністрації Валентина Резніченка в планах на цей рік закупити меблі та мультимедійне обладнання для школи №1 у Верхівцевому. «Наступного року оновлені класи облаштуємо новими меблями та мультимедійним обладнанням. У планах – окреме приміщення для початкової школи, сучасні актова та спортивна зали, майстерні для уроків праці. Побудуємо також енергоощадну котельню на альтернативному паливі та міні-футбольне поле», – розповів голова області.

Поки незрозуміло, що з обіцянкою Резніченка забезпечити школу в Межовій новим обладнанням для експериментів у кабінетах хімії та фізики, а також інтерактивною дошкою й мультимедійними проекторами. «Слово і Діло» чекає відповіді на свій запит.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» розбиралось, як голови обладміністрацій забезпечують учнів шкільними автобусами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: