Розвиток шкіл і медицини: обіцянки мажоритарників Донецької області

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати, як народні депутати, що представляють мажоритарні виборчі округи в різних регіонах України, виконують свої обіцянки. Сьогоднішня наша інфографіка присвячена мажоритарній відповідальності нардепів Донецької області. Ми уважно придивилися до того, що обіцяли мажоритарники зробити для розвитку шкіл і медичних установ у своїх округах.

У Донецькій області 12 нардепів-мажортарників і половина з них давали обіцянки про розвиток шкіл та медицини в своїх округах. Найбільшу кількість планів щодо ремонт шкіл і дитячих садів озвучив Дмитро Лубінець (Волноваха). З шести запевнень, нардеп встиг три виконати, а одне – провалити.

Усі обіцянки Лубінця не належать до компетенції народного депутата України й стосуються розвитку або ремонту шкіл і дитячих садів. Як і обіцяв, Лубінець домігся того, щоб Зачатівська школа не була закрита. Щоправда, в рейтингу шкіл Донецької області за підсумками ЗНО 2017 року вона посіла 403-тє місце з 430 можливих. Але оскільки в області відкриті лише кілька опорних шкіл, а через війну на сході України були пошкоджені близько 700 шкіл, а відновити вдалося менш ніж сто, ініціатива нардепа похвальна.

Також Лубінець, як і обіцяв, допоміг облаштувати санвузли у школі №7 та відремонтувати базову школу №5 у Волновасі, де провели капремонт, зробили сучасні класи та збудували міні-футбольне поле та спортивний майданчик.

Дмитро ЛубінецьНародний депутат України
Лубінець запевнив, що будівництво стадіону при Волноваській ЗОШ №2 буде завершено в 2017 роціСказано 30 листопада 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Не зміг Лубінець добудувати стадіон при Волноваський школі №2 в 2017 році, хоча й із незалежних від нардепа причин. Через судову тяганину між підрядником і замовником робіт у школі завершити будівництво вчасно не вдалося.

За рік до кінця каденції Лубінець пообіцяв протягом 2018 року замінити старі вікна в дитячих садах і школах свого виборчого округу. Також він взявся подарувати всім школам округу проектори.

Єфімов так і не збудував лікарню 3-го рівня в Краматорську, хоча й обіцяв докласти максимум зусиль.

«Що стосується появи в Краматорську лікарні 3-го рівня, то це питання сьогодні лише піднімається, в тому числі й на рівні обласної влади. Звичайно, це дуже важливо і я докладатиму максимальних зусиль, щоб реалізувати цю ініціативу. Ми навіть фінансування для цього знайшли. Тому я сподіваюся, що на кінець року ми вже вийдемо з певним результатом», – запевнив Єфімов, проте, програвши вибори мера Краматорська, заявив, що цю проблему має вирішувати нова влада.

Максим ЄфімовНародний депутат України
Єфімов пообіцяв докласти максимум зусиль для відкриття лікарні 3-го рівня в КраматорськуСказано 16 березня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Нещодавно Єфімов ще раз пообіцяв докласти максимум зусиль. Цього разу для того, щоб Краматорська українська гімназія була відремонтована до 1 вересня 2018 року. Новий кабінет фізики може з'явитися зусиллями Єфімова в Краматорській школі №22, де навчався майбутній нардеп.

«Я радий, що зміг допомогти з актовим залом. У травні закінчимо міні-стадіон. Подібного немає в жодній школі міста. Ще один мій подарунок до 60-річного ювілею школи – повністю обладнаний новий кабінет фізики. Зробимо в найкращому вигляді!», – пообіцяв нардеп.

Провалив передвиборчу обіцянку Євген Гєллєр (Покровське), який запевняв, що доб'ється підвищення соціального статусу працівників освіти і науки. Партія «Відродження», членом якої є нардеп, не голосувала за два законопроекти, які передбачали не лише збільшення зарплат вчителям до 6500 гривень, а й бюджетні асигнування на освіту в розмірі не менш ніж 7% валового внутрішнього продукту.

Вдалося Гєллєру виконати програмну обіцянку про виділення субвенцій для благоустрою округу. Він підтримав держбюджет-2017, в якому були передбачені субвенції місцевим бюджетам для соціально-економічного розвитку (4 млрд грн) та на підтримку інфраструктури ОТГ (1,5 млрд грн).

Ще одна обіцянка Гєллєра – розробити програми розвитку дитячих і шкільних навчальних закладів – поки, судячи з усього, перебуває на початковій стадії.

Сажко (Мар'їнка) перед виборами запевняв, що сприятиме відкриттю комп'ютерних класів і поліпшенню матеріально-технічної бази шкіл та дошкільних установ. Два роки тому він привіз до ДЮСШ Вугледарської міської ради новий татамі. А також на прохання вихователів і батьків дитячого садка «Оленка» смт Новоселівка передав закладові музичні колонки та флешки.

Сергій Клюєв (Бахмут) провалив програмну обіцянку сприяти впровадженню страхової медицини. А нардеп Омельянович (Костянтинівка) поки що нічого не зробив для поліпшення матеріально-технічної бази медичних установ округу, особливо в сільській місцевості.

Детальніше – на інфографіці.

Раніше ми писали, які законодавчі ініціативи обіцяли відстоювати мажоритарники Вінницької області.

Про те, як голови ОДА відроджують медичну галузь у регіонах, читайте в нашому матеріалі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: