На Донбасі підірвався український військовий

Читать на русском
У суботу, 19 травня, в районі проведення Операції об'єднаних сил на невстановленому вибуховому пристрої підірвався військовослужбовець ЗСУ.

У суботу, 19 травня, в районі проведення Операції об'єднаних сил на невстановленому вибуховому пристрої підірвався військовослужбовець ЗСУ.

Про це повідомив спікер Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк під час брифінгу в Міністерстві оборони, передає «Слово і Діло».

Обстріли на Донбасі: чи є чим відповідати ЗСУ та з чим проблемиЗа добу 16 травня в зоні проведення Операції об'єднаних сил ситуація ускладнилася. 66 обстрілів, були загиблі та поранені. Ситуацію оцінили експерти.

«Станом на 09.00 сьогодні серед наших військовослужбовців є один поранений. Він підірвався на невстановленому вибуховому пристрої, зараз детальна інформація щодо події встановлюється. Стан здоров'я пораненого оцінюється як важкий», - зазначив він.

У цілому з початку доби 19 травня було вже зафіксовано 11 обстрілів позицій ЗСУ з боку бойовиків. На луганському напрямку протягом ночі українських військових обстрілювали з артилерії, мінометів, стрілецької зброї різних типів і калібрів і гранатометів. Обстріли припали на райони Залізного, Новозванівка і Попасної.

У той же час, за словами Гуцуляка, на донецькому напрямку протягом ночі було відносно тихо. Лише близько другої години ночі бойовики протягом 20 хвилин обстрілювали українських військових в районі Широкино зі стрілецької зброї. Але на світанку ситуація змінилася: в районі Авдіївки противник здійснив три обстрілу позицій ВСУ з використанням мінометів калібрів 120 і 82 мм, а також БМП.

Раніше ЮНІСЕФ направив гумдопомогу на Донбас вагою майже 22 тонни.

Нагадаємо також, ЗМІ повідомили про контузії російських журналістів на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: