На Донбасі частину блокпостів замінять поліцейські патрулі

Читать на русском
У Донецькій та Луганській областях планують скоротити кількість блокпостів із 41 до 25 й замінити їх пішими та автопатрулями.

У Донецькій та Луганській областях планують скоротити кількість блокпостів із 41 до 25 й замінити ліквідовані пішими та автопатрулями.

Про це заявив заступник голови Нацполіції Костянтин Бушуєв, який координує діяльність Національної поліції в межах проведення операції Об’єднаних сил, передає прес-служба відомства, пише «Слово і Діло».

На Донбасі врегулюють процедуру проходження блокпостівКомандувач ООС Сергій Наєв і голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявили про те, що в районах проведення Операції об'єднаних сил приберуть частину блокпостів.

За його словами, кількість блокпостів планують зменшити після 30 травня.

Бушуєв додав, що за рахунок скорочення блокпостів на Донбасі створять 68 піших патрулів, які виконуватимуть завдання в межах населених пунктів, та 38 автопатрулів, які візьмуть на себе функцію мобільних блокпостів.

Він зазначив, що відбудеться повне переформатування роботи блокпостів. Поліцейські, які нестимуть службу на блокпостах, проходитимуть обов’язкову спецпідготовку.

За словами заступника голови Нацполіції, поліція Луганщини вже розпочала роботу з тактичної підготовки працівників, яку проводять у кожному підрозділі бійці батальйону поліції особливого призначення головного управління Нацполіції.

Також він заявив, що всі блокпости планують переобладнати в плановому порядку.

Нагадаємо, за минулу добу та ніч 18 травня незаконні збройні формування 60 разів відкривали вогонь на Донбасі. Семеро українських військових зазнали поранень.

Раніше ЗСУ взяли під контроль ще одне село на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: