ЗСУ взяли під контроль ще одне село на Донбасі

Читать на русском
Бійці 24 Бригади (ОМБр) в координації з командуванням взяли під свій контроль населений пункт Південне в Донецькій області.

Бійці 24 Бригади (ОМБр) в координації з командуванням взяли під свій контроль населений пункт Південне в Донецькій області.

Як передає «Слово і Діло», таким чином Збройні сили України поліпшили свої позиції на Горлівському напрямку.

Карта ООС: ситуація на сході України на 17 травняСитуація на сході країни за станом станом на 06:00 17 травня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Як повідомляє штаб Операції об'єднаних сил, у перших числах квітня противник активізувався в населеному пункті Південне. Зокрема, незаконні збройні формування (НЗФ) з періодичністю два рази на тиждень прибували до Південного «з метою перевірки місцевого населення на лояльність до української влади і демонстрації своєї присутності в ньому».

У відповідь на це штаб 24-ї ОМБр на основі пропозицій начальника розвідки бригади і задуму командира батальйону розробив план із взяття під свій контроль зазначеного населеного пункту.

«О 02:00 8 травня 2018 особовий склад розвідувальних підрозділів бригади приступив до виконання даного плану. Станом на 06:00 8 травня 2018 підрозділи бригади вийшли на східні околиці н.п. Південне», - йдеться в інформації ООС 17 травня.

Після встановлення контролю ЗСУ у Південному противник періодично обстрілює підрозділи 24-ї бригади, які перебувають на вогневих позиціях, намагаючись їх витіснити.

«Вогнем підрозділи бригади завдали противнику значних втрат: як мінімум 15 чоловік убитими і пораненими», - сказано в повідомленні ООС.

Наразі ситуацію в Південному українські військові характеризують як складну, але контрольовану.

Раніше цього дня МЗС України закликало посилити санкції проти Росії через ескалацію на Донбасі.

Нагадаємо, в лютому Збройні сили України повернули контроль над селом Катеринівка в Луганській області, яке знаходиться на лінії розмежування. 30 січня Генштаб підтвердив, що українська армія повернула контроль над сусідньою Новоолександрівкою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: