Фільм «Донбас» отримав нагороду в Каннах

Читать на русском
9 травня картину про життя самопроголошених Донецької і Луганської «республік» під час і після війни вперше показали широкій публіці.

У конкурсній програмі «Особливий погляд» 71-го Каннського кінофестивалю премію за кращу режисуру отримав фільм «Донбас» Сергія Лозниці. Журі очолював Бенісіо дель Торо.

Про це повідомляє Артхауз Трафік, передає Слово і Діло

Світова прем'єра фільму «Донбас» відбулася 9 травня. Представляючи свій фільм в Каннах, Сергій Лозниця висловив подяку «улюбленому кінофестивалю за можливість поділитися цією історією з міжнародною аудиторією».

Також, автор фільму подякував команді, додавши, що між закінченням зйомок і канською прем'єрою пройшло всього шість тижнів.

На прем'єрі також була присутня українська творча група фільму, в тому числі продюсер і актори.

Хотіли як краще, а вийде як завжди: у що можуть вилитися «санкції» проти російських видавництвДержкомтелерадіо запропонувало запровадити санкції проти російських видавництв. Валентин Гладких вважає, що санкції не матимуть позитивного ефекту й призведуть до негативних наслідків для України.

«Зйомки проходили цієї зими в Кривому Розі.

В український прокат вихід фільму «Донбас» заплановано на 2018 рік.

«Донбас» створювався за участю Німеччини, України, Нідерландів, Франції та Румунії. Стрічка стала одним з переможців Восьмого конкурсного відбору Державного агентства України з питань кіно.

Нагадаємо, в Україні пропонують ввести санкції проти видавництв РФ.

Раніше Держкомтелерадіо розширив до 172 книг перелік видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України.

Детальніше про санкції і їх наслідки - в авторській колонці за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: