Будівництво «Північного потоку-2»: Німеччина врахує інтереси України

Читать на русском
Міністр економіки Німеччини Петер Альтмаєр прокоментував критику США газопроводу Північний потік-2 й пообіцяв врахувати інтереси України в рамках його будівництва.

Міністр економіки Німеччини Петер Альтмаєр прокоментував критику США газопроводу «Північний потік-2» й пообіцяв врахувати інтереси України в рамках його будівництва.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

Як на «Північний потік-2» реагують у «Нафтогазі» та яких заходів вживають?Польща завела кримінальне провадження через Північний потік-2. Тим часом Німеччина розпочала будівельні роботи. Чи роблять щось в Україні з цього приводу, розповіли експерти.

За інформацією, Альтмаєр звинуватив Вашингтон у бажанні заблокувати будівництво трубопроводу, який будується «Газпромом» і консорціумом європейських енергетичних компаній. Причина дій США, на думку міністра, прихована в бажанні американців збільшити власний експорт сланцевого газу.

«Вони шукають ринки ... Але сланцевий газ набагато дорожчий за російський газ, тому блокування «Північного потоку-2» саме по собі не гарантує експорт», – заявив Альтмаєр.

Він додав, що Європа рішуче відреагує на спроби США поставити свої економічні інтереси над інтересами партнерів.

«США – наші друзі й партнери, і ми хочемо захистити наші спільні цінності ... Але якщо США ставлять свої економічні інтереси над інтересами інших, тоді вони мають очікувати того ж і від Європи», – підкреслив німецький міністр.

За словами Альтмаєра, Євросоюз має гарантувати, що Україна продовжить залишатися транзитером газу навіть після того, як новий газопровід буде збудований.

«Транзит газу через Україну був гарантований і забезпечений не лише самими Україною та Росією, а й Європейським Союзом», – сказав міністр.

Раніше повідомлялося, що Берлін готовий стати посередником у переговорах Москви й Києва щодо будівництва газопроводу «Північний потік-2».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: