Німеччина почала будувати відрізок «Північного потоку-2»

Читать на русском
У Німеччині почалося будівництво німецької ділянки газопроводу Північний потік-2. Про це повідомив представник дочки Газпрому.

У Німеччині почалося будівництво німецької ділянки газопроводу «Північний потік-2».

Про це повідомив представник дочки «Газпрому», компанії Nord Stream, в інтерв'ю агентству dpa в четвер, 3 травня, пише «Слово і Діло».

«Північний потік-2» та транзит газу: в чому найбільший ризик для ГТС України?Канцлер Німеччини заявила, що будівництво Північного потоку-2 неможливе, якщо не буде погоджене питання про транзит газу через Україну. Про транзит газу та проблеми для ГТС України розповіли експерти.

Він зазначив, що роботи ведуться відповідно до встановленого графіку.

Роботи почалися на наземному стикувальному пункті майбутнього газопроводу в місті Лубмін у федеральній землі Мекленбург-Передня Померанія. Там на площі близько шести гектарів викопується котлован для закладки фундаменту газової приймальні станції, а також будівлі техобслуговування.

Раніше, крім Німеччини, будівництво 1200-кілометрового газопроводу схвалила Фінляндія. Цим газопроводом із кінця 2019 року планується постачати з Росії до ФРН близько 55 млрд куб. м газу на рік. Дозволи від Швеції та Данії на реалізацію проекту ще не отримані, але в Nord Stream не сумніваються в успіху.

«Ми переконані, що отримаємо всі відповідні дозволи», – заявив представник компанії.

Зокрема, в Данії ділянку «Північного потоку-2» передбачається прокласти паралельно з наявною гілкою першого «Північного потоку» на південь від острова Борнхольм у 12-мильній морської зоні.

Суд ЄС відмовив «Нафтогазу» в обмеженні «Північного потоку»Загальний суд ЄС дозволив Газпрому збільшити використання потужностей газопроводу Opal і обсяги прокачування газу Північним потоком.

За словами представника Nord Stream, нитка першого «Північного потоку» була прокладена в цьому коридорі за бажанням Данії, тому в компанії впевнені, що уряд у Копенгагені погодиться з прокладенням у цьому коридорі й «Північного потоку-2».

Проте Nord Stream розробляє альтернативні маршрути в обхід цієї 12-мильної зони на випадок непередбачених ускладнень із Данією.

Нагадаємо, Німеччина вважає за необхідне надання Росією гарантій щодо продовження транзиту газу через Україну після завершення будівництва газопроводу «Північний потік-2».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: