Польща завела кримінальне провадження через «Північний потік-2»

Читать на русском
Польський антимонопольний регулятор UOKiK порушив справу проти «Газпрому» і п'яти зарубіжних компаній.

Польський антимонопольний регулятор UOKiK порушив справу проти «Газпрому» і п'яти зарубіжних компаній (Engie, Uniper OMV, Shell, Wintershall), відповідальних за фінансування газопроводу «Північний потік-2».

Про це сказано на сайті відомства, пише «Слово і Діло».

Чи можуть США запровадити санкції через «Північний потік-2» та з чим виникнуть труднощі?У Німеччині стартували перші роботи з будівництва Північного потоку-2. Швеція та Данія офіційної згоди не надали.

За інформацією, в 2016 році польські чиновники проаналізували клопотання про створення цими шістьма компаніями спільного підприємства для будівництва «Північного потоку-2» і вирішили, що це привести до обмеження конкуренції.

UOKiK підозрює, що компанії, незважаючи на заборону з боку Польщі, спільно реалізують проект, фінансуючи «Північний потік-2».

Антимонопольний регулятор може оштрафувати «Газпром», Engie, Uniper OMV, Shell, Wintershall на 10% від річної виручки або зажадати продажу частини активів спільного підприємства, продажу контрольного пакета акцій або розпуску СП.

UOKiK зробив висновок, що «Газпром» і так домінує на польському ринку газу, а новий проект може ще більше зміцнити його переговорну позицію з польськими клієнтами.

Раніше Німеччина почала будувати відрізок «Північного потоку-2».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: