Суд ЄС відмовив «Нафтогазу» в обмеженні «Північного потоку»

Читать на русском
Загальний суд ЄС дозволив Газпрому збільшити використання потужностей газопроводу Opal і обсяги прокачування газу Північним потоком.

Загальний суд Євросоюзу відхилив позов «Нафтогазу» проти Європейської комісії з вимогою скасувати рішення від 28 жовтня 2016 року, яке дозволяє «Газпрому» збільшити використання потужностей газопроводу Opal.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчить оприлюднене в базі документів ЄС розпорядження, повідомляє РІА «Новости Украины».

«Північний потік-2» та транзит газу: в чому найбільший ризик для ГТС України?Канцлер Німеччини заявила, що будівництво Північного потоку-2 неможливе, якщо не буде погоджене питання про транзит газу через Україну. Про транзит газу та проблеми для ГТС України розповіли експерти.

Відзначено, що в березні 2017 року компанія «Нафтогаз України» подала до загального суду Євросоюзу позов проти ЄК з вимогою скасувати рішення, що дозволяє «Газпрому» збільшити використання потужностей газопроводу Opal і обсяги прокачування газу «Північним потоком».

Як повідомляється, «Нафтогаз» аргументував свій позов тим, що рішення ухвалили за межами повноважень комісії.

«Рішення Загального суду від 9 березня 2018 року – «Нафтогаз України» проти Єврокомісії, за клопотанням про анулювання рішення комісії від 28 жовтня 2016 року про перегляд умов звільнення трубопроводу Opal від правил доступу третіх сторін і тарифного регулювання ... Клопотання відхиляється як неприйнятне», – йдеться в документі.

Раніше повідомлялося, що Німеччина вважає за необхідне надання Росією гарантій з приводу продовження транзиту газу через Україну після завершення будівництва газопроводу Nord Stream 2 («Північний потік-2»).

Нагадаємо, «Газпром» добудував першу нитку «Турецького потоку».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: