Російськомовні жителі Донбасу хочуть бути з Україною – Волкер

Читать на русском
Навіть російськомовні мешканці Донбасу, етнічні росіяни, хочуть, щоб Донбас повернули Україні, що повністю суперечить кремлівській риториці.

Навіть російськомовні мешканці Донбасу, етнічні росіяни, хочуть, щоб Донбас повернули Україні, що повністю суперечить кремлівській риториці.

Про це в інтерв’ю «Голосу Америки» сказав спецпредставник державного департаменту США у справах України Курт Волкер, пише «Слово і Діло».

З чим пов'язаний візит Волкера в Україну?Курт Волкер, який сьогодні прибуде в Україну, має намір відвідати Донбас. Про значення візиту спецпредставника розповіли експерти.

Він відзначив, що таке бажання висловлювали всі люди, з якими він спілкувався під час відвідування Донбасу.

За словами Волкера, мешканці Донбасу постійно відчувають стрес і тиск, що дуже виснажує.

«Цікаво, що всі вони (люди, з якими спілкувався Волкер – ред.) спілкувалися російською, це, очевидно, етнічні росіяни. Всі вони проживають тут і говорять, що найголовніше – це мир, і що територію необхідно повернути Україні. Вони про це дуже чітко заявили», – сказав він.

Волкер розповів, чи зацікавлена РФ у завершенні війниЯкщо РФ накладе в Радбезі ООН вето на питання про введення миротворців ООН на Донбас, це означатиме, що вона не зацікавлена ​​в завершенні війни.

«Коли ми чуємо від російської влади, що російськомовне населення налаштоване проти України, відчуває загрозу, що це етнічний конфлікт, то це, очевидно, не так», – сказав Волкер.

Він додав, що тиск відчувають і представники ОБСЄ, зокрема в тому, що з лютого їм складно отримати доступ до українсько-російського міжнародного кордону. Представники ОБСЄ припускають, що Росія має, що приховувати, якщо їх не допускає.

Волкер прибув на Донбас 14 травня. За його словами, він мав намір «побачити ситуацію на місцях і дізнатися про гуманітарну кризу на Донбасі».

Раніше Волкер констатував, що Росія не виконує положення Мінських домовленостей, і заявив, що якщо Росія хоче досягти своїх цілей у намаганні вплинути на Україну та наблизити її до себе, їй варто починати з виведення своїх військ із Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: