Волкер розповів, чи зацікавлена РФ у завершенні війни

Читать на русском
Якщо РФ накладе в Радбезі ООН вето на питання про введення миротворців ООН на Донбас, це означатиме, що вона не зацікавлена ​​в завершенні війни.

Якщо Російська Федерація накладе в Радбезі ООН вето на питання про введення миротворців ООН на Донбас, це означатиме, що вона не зацікавлена ​​в завершенні війни.

Про це під час брифінгу на Донбасі заявив спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер, пише «Слово і Діло».

З чим пов'язаний візит Волкера в Україну?Курт Волкер, який сьогодні прибуде в Україну, має намір відвідати Донбас. Про значення візиту спецпредставника розповіли експерти.

«Якщо Росія дійсно хоче розв'язання цього конфлікту, РФ вирішить вийти з конфлікту, вивести свої війська. Якщо Росія таке рішення ухвалить, якщо вона накладе вето (на рішення про введення миротворців на Донбас – ред.), це означатиме, що Росія не зацікавлена ​​в завершенні цієї війни», – заявив Волкер.

За словами Волкера, йдеться про розміщення миротворців ООН на всій території Донбасу, включаючи українську ділянку українсько-російського кордону.

«Пропозиція Росії розмістити миротворців тільки на лінії вогню лише зміцнить поділ країни», – додав він.

Волкер також зазначив, що чим успішнішою буде Україна, тим складніше Росії буде продовжувати війну.

«Я б із великим задоволенням відвідав Донецьк і Луганськ, коли там буде відновлений мир, буде відновлений український контроль і вони стануть частиною України», – заявив він, зазначивши, що так звані «народні республіки» не мають існувати.

Нагадаємо, спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер у понеділок, 14 травня, прибув на Донбас.

Раніше Волкер заявляв, що якщо президент Російської Федерації Володимир Путін готовий до встановлення миру на Донбасі, то США готові про це говорити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: