Карта ООС: ситуація на сході України на 15 травня

Читать на русском

Ситуація на сході країни за станом станом на 06:00 15 травня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом минулої доби на лінії фронту ситуація залишалася без змін. Бойовики окупаційних адміністрацій РФ продовжували тривалі обстріли по позиціях Об’єднаних сил з видів озброєння, калібр яких заборонений Мінськими домовленостями. Наші захисники ведуть активну оборону та дають гідну відсіч ворогу.

Загалом протягом минулої доби, 14 травня, зафіксовано 42 прицільні обстріли оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил, з них 11 разів бойовики окупаційних адміністрацій РФ застосовували важке озброєння.

З метою збереження життя та здоров’я особового складу, наші захисники понад 20 разів відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи гранатомети та стрілецьку зброю.

Зазначимо, що внаслідок обстрілів з боку російсько-окупаційних військ, протягом 14 травня жоден наших захисник не був поранений.

Напрямки:

Луганський напрямок

Протягом 14 травня зафіксовано 17 прицільних ворожих обстрілів.

Заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120 мм, а також міномети 82-го калібру бойовики окупаційних адміністрацій РФ неодноразово застосовували по позиціям підрозділів Об’єднаних сил в районах н.п. Зайцеве, Залізне, Золоте, Троїцьке.

Провокаційні обстріли з озброєння БМП, гранатометів різних типів та великокаліберних кулеметів зафіксовано поблизу н.п. Катеринівка, Новозванівка, Зайцеве, Луганське, Світлодарськ, Залізне та Кримське.

Загалом, протягом минулої доби ворог випустив по наших оборонних позиціях на Луганському напрямку понад 90 мін з мінометів калібрів 120 та 82 мм.

Наші захисники декілька разів відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи штатне піхотне озброєння, та давали адекватну відповідь ворогу.

Донецький напрямок

Протягом минулої доби з боку бойовиків окупаційних адміністрацій РФ зафіксовано 25 провокаційних прицільних обстрілів.

На цьому напрямку ворог в основному активно застосовував по наших захисниках гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Провокаційні ворожі обстріли зафіксовано поблизу н.п. Піски, Водяне, Піщевик, Гнутове, Мар’їнка, Авдіївка, Талаківка, Опитне, Лебединське, Широкине, та по захисникам шахти Бутівка. Окрім цього, з опівночі, наші захисники н.п. Піски нарахували на своїх позиціях розриви декількох ворожих мін з міномету калібру 82 мм.

Поточна ситуація на сьогодні, 15 травня

З опівночі, з боку бойовиків окупаційних адміністрацій РФ вже зафіксовано 11 прицільних обстрілів.

Вночі окупанти випустили декілька мін з міномету калібру 82 мм по оборонцях Новгородського. Решту обстрілів ворог вів, застосовуючи гранатомети та стрілецьку зброю. Провокаційний ворожий вогонь зафіксовано в районі Катеринівки, Талаківки, Гнутового, Водяного, та 5 разів – поблизу Широкиного.

З початку цієї доби, 15 травня, поранених серед Українських військовослужбовців немає.

Зазначимо, що ситуація на лінії фронту залишається складною, проте повністю контрольованою нашими захисниками – підрозділами Об’єднаних сил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: