Що буде з пільгами учасників АТО з переходом до ООС

Читать на русском
Учасники антитерористичної операції не втратять ані свого статусу, ані пільг у зв’язку із завершенням АТО та початком ООС.

Учасники антитерористичної операції не втратять ані свого статусу, ані пільг у зв’язку із завершенням АТО та початком операції Об'єднаних сил.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив головний спеціаліст відділу соціального захисту ветеранів Міністерства соціальної політики Олександр Курій, передає УП.

Які обіцянки давали нардепи-учасники АТОСлово і Діло розбиралося, що обіцяють народні депутати, які брали участь в антитерористичній операції.

«Законом не передбачений статус «учасник АТО». Всі особи, що брали участь у бойових діях, мають статус учасника бойових дій, інваліда війни, а члени загиблих учасників отримують статус члена родини загиблого ветерана війни. Тому в зв’язку із завершенням АТО жодні статуси його учасників не зміняться», – сказав він.

За словами Курія, такі ж самі статуси матимуть і особи, задіяні в проведенні операції Об'єднаних сил.

Він також додав, що наразі кількість учасників бойових дій із числа АТОвців становить приблизно 335 тисяч осіб, з яких близько 80% – це військовослужбовці ЗСУ.

«Завершилась одна операція, почалася інша, але на статус чи пільги учасників бойових дій, ветеранів війни це не вплине ніяк», – сказав Курій.

Солдат, що повернувся з війни: «мирні» проблеми бійців АТО та декларативна допомога владиПолітичний експерт припустив, чим завершиться ініціатива створення міністерства у справах ветеранів АТО.

Він також зазначив, що наразі не йдеться про можливе скорочення якихось пільг.

Нагадаємо, 18 січня Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроект про реінтеграцію Донбасу.

20 лютого закон підписав президент, а 26 лютого він набув чинності.

6 березня президент Петро Порошенко призначив командувачем Об'єднаних сил на Донбасі генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

30 квітня президент Петро Порошенко завершив АТО й почав операцію Об'єднаних сил.

З початком ООС на Донбасі почав діяти особливий порядок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: