Волкер повідомив, що розблокує «Мінські угоди»

Читать на русском
Спецпредставник Держдепартаменту з питань України Курт Волкер розповів, що розблокує «Мінські угоди».

Спецпредставник Держдепартаменту з питань України Курт Волкер вважає, що миротворча місія ООН на Донбасі може розблокувати імплементацію мінських угод.

Про це він заявив на брифінгу Гельсінської комісії Конгресу США, передає Слово і Діло.

«Це не етнічний конфлікт. Це штучний конфлікт, який завдає шкоди українцям і російськомовним по обидва боки через політику уряду Росії. Наділені мандатом ООН миротворчі сили можуть розблокувати виконання мінських угод і привести до відновлення українського суверенітету», - заявив Волкер.

Крім того, він назвав агресію Росії на Донбасі прямим втручанням і окупацією.

«Миротворчі сили допоможуть місії ОБСЄ робити свою роботу більш ефективно, а ОБСЄ також може допомогти забезпечити надійну поліцейську місію, допомогти в проведенні місцевих виборів», - сказав він.

Миротворці ООН в Європі: куди відправляли й чого досягли?Ми вирішили відстежити, в які країни Європи вводилися миротворці ООН і як вони вплинули на результат конфлікту.

При цьому додав, що кілька країн вже запропонували свою участь в миротворчій місії.

Як повідомлялося, три країни готові оплатити миротворців на Донбасі.

Відзначимо, що згідно з підрахунками екс-генерального секретаря НАТО Андерса Фога Расмуссена, Україні потрібно 20-25 тисяч військових і п'ять тисяч поліцейських міжнародної місії.

Раніше аналітики «Слова і Діла» відстежили, в які країни Європи і з яким мандатом вводили миротворчі сили, і як це допомогло закінчення конфлікту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: