Кабмін виділив гроші на житло для сімей загиблих і постраждалих в АТО

Читать на русском
Кабінет міністрів України виділив 300 мільйонів гривень на житло для сімей загиблих і постраждалих на Донбасі військових.

Кабінет міністрів України виділив 300 мільйонів гривень на житло для сімей загиблих і постраждалих на Донбасі військових.

Як пише «Слово і Діло», відповідні документи є в розпорядженні «РБК-Україна».

Житло та соцстрахування: що політики обіцяють учасникам АТО та їхнім сім'ямСлово і Діло з'ясовувало, що українські політики обіцяють учасникам антитерористичної операції та їхнім сім'ям.

Відзначимо, що в бюджеті на 2018 рік передбачена субвенція на виплату грошової компенсації на житло для сімей загиблих в АТО, осіб з інвалідністю внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання в АТО, а також тим, хто потребує поліпшення житлових умов, у сумі 329,8 мільйона гривень.

За інформацією регіональних органів соціального захисту населення, станом на 12.04.2018 кількість громадян, яким передбачена виплата грошової компенсації на житло, становить 327 осіб.

Відповідно, потреба у витратах на виплату компенсації членам сімей загиблих військовослужбовців та осіб з інвалідністю становить 299,9 мільйона гривень. З урахуванням зазначеного пропонується провести розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації в загальному обсязі 299,900 мільйона гривень.

Раніше військовослужбовцям зобов'язалися сплачувати компенсації за оренду житла.

Нагадаємо, в Україні 10 грудня набув чинності закон №2181-VIII про надання житла сім'ям загиблих в АТО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: