З'ясувалося, скільки заарештованої нерухомості повернули державі

Читать на русском
Агентством з розшуку та менеджменту активів (АРМА) укладені договори управління понад 50 об'єктами арештованого нерухомого майна вартістю більш ніж 10 мільйонів доларів.
Антон Янчук

Агентством із розшуку та менеджменту активів (АРМА) укладені договори управління понад 50 об'єктами арештованого нерухомого майна вартістю більш ніж 10 мільйонів доларів.

Про це під час презентації публічного звіту заявив голова АРМА Антон Янчук, передає «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

За його словами, Агентство зафіксувало 69 звернень від усіх правоохоронних органів в Україні.

«З жовтня 2017 року ми приступили до виконання своїх ключових функцій – розшуку активів для їх арешту в кримінальних провадженнях, за цей час розглянуті 69 звернень від усіх правоохоронних органів в Україні щодо понад 600 фізичних та 200 юридичних осіб», – заявив Янчук.

Крім того, він зазначив, що в 2017 році Агентство значилося офіційним контактним пунктом України з обміну даними про активи для подальшого розшуку.

«Вперше нами укладені договори управління арештованим майном, а це понад 50 об'єктів нерухомості вартістю більш ніж 10 мільйонів доларів», – зазначив очільник Агентства.

За його словами, станом на 31 грудня 2017 року, до 80% від загальної кількості об'єктів, переданих до управління Нацагентства, знайшли застосування.

«Генпрокуратурою станом на 31 грудня, згідно з ухвалою суду, Нацагентству були передані в управління 125 об'єктів, на які був накладений арешт у кримінальному провадженні. Зокрема, це 57 квартир, 2 житлові будинки, 28 машиномісць, 22 автомобілі, 5 нежитлових приміщень, 2 будинки, 2 об'єкти незавершеного будівництва, 6 земельних ділянок, 1 цілісний майновий комплекс, мисливська база для спортивно-любительського вилову риби», – додав він.

Як повідомлялося раніше, суд заарештував майно голови Держаудитслужби Гаврилової.

Нагадаємо також, суд заарештував нерухомість радника директора «Енергії».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: