В ПАРЄ покарали 4 депутатів через доповідь про корупцію

Читать на русском
Регламентний комітет ПАРЄ на зустрічі в Парижі обрав покарання для депутатів, яких підозрюють у корупційних діях на користь Азербайджана.

Регламентний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи у вівторок на зустрічі в Парижі обрав покарання для депутатів, яких підозрюють у корупційних діях на користь Азербайджана.

Цю інформацію повідомив «Європейський правді» голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар’єв, пише «Слово і Діло».

Володимир Ар'євНародний депутат України

За його словами, комітет погодився з необхідністю покарати депутатів, попри те, що юридично їх вина ще не доведена. Рішення базувалося на доповіді зовнішньої слідчої групи про системну корупцію в ПАРЄ.

«Регламентний комітет визнав Педро Аграмунта, Жорді Шуклу, Чезара Преду і Самеда Сеідова винними в серйозному порушенні кодекса поведінки асамблеї», - повідомив Ар’єв.

За правилами ПАРЄ, регламентний комітет (офіційна назва – комітет з питань правил та процедур) має повноваження самостійно, без погодження з асамблеєю накладати санкції на депутатів порушників. Найжорсткіші обмеження запроваджені проти екс-президента асамблеї Педро Аграмунта.

«Всі четверо депутатів позбавлені всіх передбачених правилами прав, крім права голосу і права подавати проекти документів. Санкції проти Аграмунта запроваджені на 10 років, проти решти на два роки», - повідомив Ар’єв.

Рішення комітету наразі ще не опубліковане, але у розмові ЄП цю інформацію підтвердили також інші учасники засідання. За словами одного зі співрозмовників, на засіданні був присутній Педро Аграмунт, який ігнорує більшість подій в рамках ПАРЄ. Як стверджується, він був вкрай обурений доповіддю, яка дійшла висновку про високу імовірність його залученості до корупції.

Раніше ПАРЄ визнала, що на зміну політичної позиціїї депутатів шляхом використання корупційних методів впливав не лише Азербайджан, а й інші країни-члени Ради Європи.

Нагадаємо, 22 квітня слідча група ПАРЄ підтвердила зовнішній вплив на документи та рішення Асамблеї, а також системні дії окремих депутатів всупереч етичним стандартам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: