НАБУ: Україна втратила понад 450 мільйонів через корупцію

Читать на русском
Україна втратила понад 450 мільйонів гривень через корупцію у земельній сфері. НАБУ розслідує кілька кримінальних проваджень.

Україна втратила понад 450 мільйонів гривень через корупцію в земельній сфері.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні прес-служби Національного антикорупційного бюро України.

У столиці відкриється «Парк корупції»Парк корупції працюватиме три тижні. Вхід до парку буде безкоштовним. Щоб до нього потрапити, потрібно купити звичайний квиток до ботсаду.

Повідомляється, що на сьогодні НАБУ розслідує кілька кримінальних проваджень, які стосуються махінацій із землею. Майже третина цих справ вже скерована до суду, обвинувальні акти складені щодо 14 осіб.

«За даними слідства, загальний предмет злочину в «земельних» справах перевищує 450 мільйонів гривень. Це збитки, яких зазнали держава та місцеві громади через втрату понад 7 тисяч гектарів», – йдеться в повідомленні.

На думку НАБУ, одним із ключових мотивів для таких злочинів є бажання одержати неправомірну вигоду. Зокрема, сукупний розмір хабарів у цих справах перевищує 2,5 млн грн, 70 тис. дол. і 300 тис. євро.

Також повідомляється, що досить поширеною є схема, відповідно до якої земельні ділянки органу державної влади в подальшому передаються приватним компаніям-забудовникам в обмін на зобов'язання виділити певну кількість квартир працівникам відповідного держоргану. Нерідко сукупна вартість таких квартир виявляється істотно нижчою за ринкову вартість земельної ділянки.

Нагадаємо, суд заарештував нерухомість і акції сина міністра Авакова.

Також НАБУ провело ще один обшук у справі Мін'юсту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: