Хабарі в ПАРЄ давали й інші країни Ради Європи

Читать на русском
ПАРЄ визнала, що на зміну політичної позиціїї депутатів шляхом використання корупційних методів впливав не лише Азербайджан, а й інші країни-члени Ради Європи.

ПАРЄ визнала, що на зміну політичної позиціїї депутатів шляхом використання корупційних методів впливав не лише Азербайджан, а й інші країни-члени Ради Європи.

Як повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду», ПАРЄ більшістю голосів затвердила поправку до доповіді про підкуп депутатів Азербайджаном, додавши фразу про те, що «такі практики були використані іншими країнами-членами РЄ».

Делікатеси та путани. У ПАРЄ розповіли, як Азербайджан підкуповував її делегатівДепутати та працівники ПАРЄ розповіли, як азербайджанська сторона обдаровувала їх цінними подарунками.

Це питання викликало жваву дискусію. Частина депутатів – як від України, так і від інших держав – стверджували, що є достатня кількість свідчень російських хабарів.

«Якщо Аграмунт отримував грошову винагороду від Азербайджану, що заважало йому отримати винагороду й від Росії?», – заявила, зокрема, член ПАРЄ від України Олена Сотник.

Своєю чергою Олексій Гончаренко зазначив, що Аграмунт був на виборах у Росії та в Криму й заявив, що вибори пройшли чудово.

«Ви вірите, що Аграмунт любить Росію просто так, задарма?», – додав Гончаренко.

Водночас противник цієї позиції, нідерландський депутат Тіні Кокс вважає, що доказів корупції з боку інших країн поки недостатньо.

22 квітня слідча група ПАРЄ підтвердила зовнішній вплив на документи та рішення Асамблеї, а також системні дії окремих депутатів всупереч етичним стандартам. Головні звинувачення стосуються підкупу з боку Азербайджану, але проблеми не обмежуються однією країною.

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Мікеле Ніколетті порекомендував депутатам, імена яких згадані у звіті про системну корупцію в ПАРЄ, самостійно піти у відставку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: