Порошенко розповів про Антикорупційний суд

Читать на русском
Порошенко розповів про закон про Антикорупційний суд. До документа подали понад дві тисячі правок.

Надзвичайно важливо, щоб найближчим часом був ухвалений закон про Антикорупційний суд.

Про це заявив президент України Петро Порошенко на брифінгу в Німеччині, пише «Слово і Діло».

Судова реформа: дім на піску?Судова реформа, тільки-но стартувавши в Україні, продемонструвала свою неспроможність і банальну неготовність української судової системи до оновлення.

За словами Порошенка, наразі до законопроекту про антикорупційний суд подали понад 2 тисячі правок.

«Створення Антикорупційного суду не обговорювали (на зустрічі з канцлером Німеччини та президентом Франції – ред.). Він (законопроект про Антикорупційний суд – ред.) у парламенті, і я впевнений у тому, що парламент буде спроможний ухвалити, підтримати проект президента, який був внесений. Хоча зараз там вже близько 2 тисяч поправок. Вони (нардепи – ред.) знайшли собі роботи щонайменше на тиждень. Але, врешті-решт, надзвичайно важливо, щоб закон був ухвалений найближчим часом», – заявив він.

Як уже повідомляло «Слово і Діло», Петро Порошенко обіцяв, що Верховна Рада візьметься за створення Антикорупційного суду на початку наступної сесії, в лютому. Крім того, на сесії ПАРЄ була ухвалена важлива резолюція щодо наслідків війни в Україні.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон зустрілися в німецькому Аахені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: