Членів ПАРЄ підозрюють у корупції

Читать на русском
Деякі колишні та чинні члени ПАРЄ найімовірніше отримували хабарі за лобіювання інтересів азербайджанської влади в Європі.

Деякі колишні та чинні члени Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) найімовірніше отримували хабарі за лобіювання інтересів азербайджанської влади в Європі.

Про це йдеться в доповіді незалежних експертів, пише «Слово і Діло».

Економічні зв’язки України з євразійськими країнами: з ким ми співпрацюємо найбільшеПопри військову агресію й анексію Криму, Росія залишається найбільшим зовнішньоекономічним партнером України.

Експерти відзначають, що проблеми не обмежуються тільки однією країною. Один з підозрюваних - колишній депутат бундестагу Едуард Линтнер, в доповіді вказаний як «ключовий лобіст Азербайджану», був членом ПАРЄ з 1999 до 2010 року.

Повідомляється, що на його рахунок надійшло понад 819 тисяч євро з Баку з 2012 по 2014 рік через підставні фірми. Лінстер звинувачення спростовує, заявляючи, що гроші отримав від неурядової організації.

Друга підозрювана - представниця Християнсько-демократичного союзу Карін Штренц. Ще одним підозрюваним виступає політик з Італії Лука Волонте, який був керівником фракції Європейської народної партії. У 2016 році його підозрювали в отриманні 2 млн євро від представників Азербайджану.

Експерти відзначають, що в січні 2015 року ПАРЄ не прийняла критичну резолюцію про політичних ув'язнених в Азербайджані, Волонте зіграв в цій ситуації не останню роль.

Нагадаємо, стало відомо, хто перемагає на виборах в Азербайджані.

Раніше в Азербайджані відбулися дострокові вибори президента країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: