У столиці відкриється «Парк корупції»

Читать на русском
Парк корупції працюватиме три тижні. Вхід до парку буде безкоштовним. Щоб до нього потрапити, потрібно купити звичайний квиток до ботсаду.

У Національному ботанічному саду імені Гришка в Києві 1 червня відкриється «Парк корупції» – проект, покликаний в інтерактивному форматі привернути увагу до теми топ-корупції.

Про це розповіли під час презентації проекту його авторка Ярослава Гресь і голова антикорупційної ініціативи ЄС в Україні Ека Ткешелашвілі, передає «Слово і Діло».

На травневі свята кияни не побачать оновлений Парк партизанської слави, як обіцяв КличкоКличко не встиг, як обіцяв, завершити благоустрій центральної частини Парку партизанської слави до початку травня 2018 року.

«Молодь стає більш терпимою до корупції, молодь не хоче читати довгі тексти антикорупційних розслідувань і розбиратися в нюансах теми, якої глибоко не знає. Саме тому ми вирішили говорити з нею у форматі інтерактивного парку, де через зрозумілі образи, об'єкти, віртуальну реальність, 3D, інтерактивні панелі та інсталяції пояснюємо не лише, як працює топ-корупція, але й що роблять в Україні, щоб її подолати», – заявила Ткешелашвілі.

«Парк корупції» складатиметься з дев'яти надувних наметів загальною площею понад 700 кв. м. Кожен із них розповідає свою історію: від корупції як явища, що знали ще стародавні шумери, та основних корупційних схем до великого блоку з інформацією про антикорупційні органи та артефакти реальних кримінальних справ. Останній зал має назву «Країна, про яку ми мріяли». Вона показує, якою може бути Україна без корупції.

«Згори унікальна пневматична конструкція, яка нагадує ящірку – найдавнішу рептилію, що легко адаптується до будь-яких кліматичних умов, а в разі втрати хвоста відрощує новий. Здалеку парк схожий на великі надувні кульки – символи мильних бульбашок і порожніх обіцянок, які завжди супроводжують корупцію», – йдеться в повідомленні.

Одна із зал має форму 100-метрового золотого батона, який назвали «квінтесенцією корупції».

«Парк корупції» працюватиме три тижні. Вхід до парку буде безкоштовним. Щоб до нього потрапити, потрібно купити звичайний квиток до ботсаду.

Раніше з'ясувалося, у скільки обійдеться оновлення парку «Софіївка».

Також у КМДА розповіли про реконструкцію зоопарку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: