В уряді повідомили, за що будуть позбавляти статусу учасника бойових дій

Читать на русском
В Україні понад 300 тис. українських військових отримали статус учасника бойових дій. Названо причини, через які будуть позбавляти даного статусу.

Уряд вирішив врегулювати питання з наданням і позбавленням статусу учасника бойових дій. Таким чином, до постанови Кабміну від 20 серпня 2014 № 413 було внесено ряд змін.

Про це повідомляє видання Ukrainian military pages, передає «Слово і Діло».

«Зміни, внесені постановою Кабінету Міністрів від 18 жовтня 2017 № 789, передбачають можливість позбавлення статусу учасника бойових дій осіб, які брали участь в антитерористичній операції, при наявності обвинувального вироку суду за вчинення особою умисного тяжкого злочину, виявлення факту надання недостовірної інформації про участь в АТО або за особистою заявою особи», - сказано в повідомленні.

Захисники України: як змінилась армія за останні три рокиЯк українська армія перетворилася з «паркетної» на по-справжньому боєздатну. Цифри і факти від журналіста Дениса Поповича.

Разом з тим, відзначається, що «урядом внесено зміни до Положення про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги, згідно затвердженої постанови Кабінету Міністрів України від 29 січня 2003 року № 117, про включення до реєстру відповідної інформації про втрату особами права на пільги».

Раніше Президент України заявив, що в Україні більше 300 тис. українських військових отримали статус учасника бойових дій.

На початку жовтня заступник начальника Генштабу Артур Артеменко назвав чисельність ЗСУ.

Також, аналітики порталу з'ясували, як змінилася українська армія за останні три роки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: