Полторак: ООС необхідно використовувати найкращий досвід АТО

Читать на русском
Під час ООС необхідно використовувати та вдосконалювати найкращий досвід АТО, не припускатися попередніх помилок.

Під час ООС необхідно використовувати та вдосконалювати найкращий досвід АТО, не припускатися попередніх помилок.

Про це, як передає пресс-служба Міністерства оборони, сьогодні, 10 травня, заявив міністр оборони України Степан Полторак під час перебування в районі виконання завдань операції Об'єднаних сил (ООС) на території Донецької та Луганської областей, пише «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 10 травняСитуація на сході країни за станом станом на 06:00 10 травня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Зокрема, під час заслуховування керівництва ООС Степан Полторак зазначив, що проблеми, які виникли під час проведення АТО, потрібно забути, а перейняти лише корисний досвід.

«Зараз нам потрібно визначити першочергові кроки, які дозволять усі проблеми, які були під час проведення АТО, залишити в минулому, а досвід, набутий під час АТО, максимально розширити, вдосконалити й використати під час ООС», – заявив він.

У зв'язку з цим міністр оборони України поставив завдання командувачу ОС генерал-лейтенанту Сергію Наєву в максимально стислі терміни проаналізувати ті проблемні питання, які виникали під час проведення АТО за всіма напрямами діяльності, визначити фактори, які впливали на їх виникнення, зробити висновки й не допустити їх у подальшій роботі.

«Зараз на етапі початку ООС дуже важливо не зруйнувати ті механізми, той позитивний досвід, який був набутий під час проведення АТО. Нам потрібно взяти те краще, що було впроваджено за останні 4 роки. І тут я вимагаю від вас як від командувача ООС провести роботу з вивчення та вдосконалення саме цього досвіду», – зазначив Полторак.

Нагадаємо, бойовики почали частіше застосовувати важке озброєння.

Раніше стало відомо, чому в ООС немає Javelin.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: