Закон про реінтеграцію Донбасу оприлюднили в пресі

Читать на русском
Закон про реінтеграцію тимчасово окупованих територій в Донецькій і Луганській областях офіційно опублікований.

Закон «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях» оприлюднений у парламентському виданні «Голос України».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Як відомо, 20 лютого президент України Петро Порошенко підписав закон про реінтеграцію Донбасу. Верховна Рада його ухвалила 18 січня. Закон визначає, що тимчасова окупація РФ територій України, незалежно від її тривалості, є незаконною і не створює для РФ ніяких територіальних прав.

Відповідно до закону, тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях визнаються частини території України, в межах яких збройні формування і окупаційна адміністрація РФ встановили і здійснюють загальний контроль: сухопутної території і її внутрішніх вод в межах окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей, внутрішніх морських вод, прилеглих до цієї території, надр під територіями і повітряного простору над цими територіями.

У преамбулі закону в частині визначення дати початку окупації Російською Федерацією частини території України дається відсилання до закону «Про забезпечення прав і свобод громадян та правового режиму на тимчасово окупованій території України», в якому визначено дату початку окупації Криму.

Межі та перелік районів, населених пунктів тимчасово окупованих територій на Донбасі буде визначати президент України за поданням Міністерства оборони України, яке повинно бути підготовлено на підставі пропозицій Генштабу ЗСУ.

В межах тимчасово окупованих територій в Донецькій і Луганській областях діє особливий порядок забезпечення прав і свобод цивільного населення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: