З'ясувалися плани роботи Верховної Ради на тиждень

Читать на русском
Верховна Рада в четвер, 17 травня, має намір оновити склад Центральної виборчої комісії і розглянути в першому читанні законопроекти про Нацбюро фінбезпеки.

Верховна Рада в четвер, 17 травня, має намір оновити склад Центральної виборчої комісії і розглянути в першому читанні законопроекти про Нацбюро фінбезпеки.

Про це свідчить план роботи на пленарний тиждень 15-18 травня, опублікований на сайті парламенту, передає «Слово і Діло».

Як уряди звітували Верховній Раді щодо виконання бюджету за останні 17 роківХто з прем’єрів звітував перед парламентом щодо виконання держбюджету, а кому звіт зараховували «автоматом», дізнавались аналітики «Слова і Діла».

У вівторок, 15 травня, депутати почнуть роботу з блоку питань про інтелектуальну власність. У першу чергу розглянуть поправки до законопроекту № 7466 «Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і/або суміжних прав». Відзначимо, близько трьох тижнів тому депутати почали дискусію про цей документ, хоча безпосередньо до поправки не перейшли.

У першому читанні намір розглянути проекти змін щодо врегулювання питань авторського права і суміжних прав. Документ про заборону арешту коштів міжнародних фінансових організацій, передбачених для інвестиційних проектів, у другому читанні також у плані роботи.

Потім депутати спробують включити до порядку денного сесії низку законодавчих актів, в тому числі позначений президентом як невідкладний проект змін до закону «Про державні закупівлі», а також до закону «Про громадянство України» (той самий, який передбачає позбавлення українського громадянства за участь в голосуванні під час так званих «виборів» на території анексованого Криму).

Крім того, народні обранці мають намір призначити позачергові місцеві вибори. Потім - блок питань про інформатизацію. У повторному першому читанні розглянуть проект закону про електронні комунікації, в першому - про радіочастотний ресурс України.

Порядок денний на тиждень включає проект змін щодо протидії ворожій пропаганді таі поліпшення інформаційного забезпечення постраждалих у результаті військових дій громадян України, які живуть у підконтрольних районах Донецької і Луганської областей.

Кілька законопроектів присвячені поводженню з твердими побутовими відходами, зокрема про імплементацію вимог директив ЄС в цій сфері; стимулювання використання побутових відходів як альтернативного джерела енергії; оподаткування розміщення побутових відходів.

Пленарна середа, 16 травня, - традиційно день ратифікацій. На розгляді депутатів - Торговельна угода з Таїландом, угода про співпрацю у сфері оборони з Польщею, домовленість про співпрацю в сфері військових перевезень з Румунією. У другому читанні депутати мають намір розглянути проект змін до законодавства про охорону здоров'я та трансплантацію органів та інших анатомічних матеріалів людині.

У депутатів буде можливість рекомендувати проведення парламентських слухань на тему медичної освіти в державі, а також формування молодіжної політики.

У черговий раз в плані роботи на тиждень питання призначення голови та складу Національної комісії з радіаційного захисту населення України.

У другій половині дня депутати працюватимуть в комітетах, фракціях і групах.

На пленарний четвер, 17 травня, запланували розгляд декількох питань фінансової і банківської політики (зокрема, про відновлення кредитування, про кредитні спілки, а також про передачу активів некомерційній організації в разі реорганізації або ліквідації Фонду гарантування вкладів фізичних осіб). Оновлення складу Центральної виборчої комісії, відповідно до плану, - наступне запитання.

Кілька законопроектів у другому читанні, а за ними - проекти закону про Національне бюро фінансової безпеки України (НБФБ). Крім того, народні депутати планують призначити суддів Конституційного суду України.

Мають намір розглянути низку проектів постанов про встановлення меж Бахмутського, Добропільського, Олександрівського, Слов'янського районів Донецької області, а також Сватівського і Троїцького районів Луганської області. Вже не вперше в план роботи Ради на тиждень внесений проект закону про заснування бізнес-омбудсмена, а також про ідентифікацію поліцейських і нацгвардійців.

У пленарну п'ятницю, 18 травня, традиційно відбудеться «Година запитань до уряду», хоча заплановано і розгляд двох законопроектів в першому читанні.

Раніше «Слово і Діло» повідомляло, які були плани Восьмої сесії парламенту і що вже зроблено на даний момент.

Також «Слово і Діло» писало, як депутати VIII скликання виконують програмні обіцянки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: