Рада підтримала постанову про єдину помісну церкву: як голосували нардепи

Читать на русском

Верховна Рада ухвалила постанову про підтримку звернення президента до Вселенського патріарха Варфоломія про автокефалію православної церкви в Україні. Постанову підтримали 268 народних депутатів. «Слово і Діло» розбиралось, як голосували фракції та групи.

«Проти» виступили 36 депутатів, із них один позафракційний (Анатолій Денисенко), два – з групи «Відродження» (Дмитро Святаш та Андрій Шипко), решта – з «Опозиційного блоку». Фракція відразу заявила, що голосувати за цю постанову не буде. «Прикро й погано те, що президентська кампанія починається з використання найбільш чутливою теми, яка сьогодні є в суспільстві, – питання релігії», – заявив Юрій Бойко.

В Україні створять єдину православну церкву: реакція соцмережЩо про створення єдиної православної церкви в Україні думають у соцмережах – у добірці Слова і Діла.

Ще три нардепа утрималися, 27 – не голосували взагалі. Фракція «Блоку Петра Порошенка» дала 99 голосів «за», «Народного фронту» – 73 голоси. Постанову підтримали 34 позафракційних депутати, двоє утрималися.

Із «Самопомочі» постанову схвалили 19 депутатів (один утримався), Радикальна партія дала 16 голосів, «Батьківщина» – 15, «Воля народу» – 11. Із групи «Відродження» був лише один голос «за», четверо не голосували, а більшість нардепів (17) були відсутні.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко провів зустріч із предстоятелями православних церков.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: