Рада готова звільнити чинний склад ЦВК

Читать на русском
Комітет Верховної Ради з правової політики та правосуддя підтримав подання президента Порошенка про звільнення 13 членів ЦВК.

Комітет Верховної Ради з правової політики та правосуддя підтримав подання президента Порошенка про звільнення 13 членів ЦВК.

Як інформує «Слово і Діло», відповідне рішення ухвалене одноголосно членами комітету на засіданні в середу, 18 квітня, передає «Укрінформ».

Очільник комітету Руслан Князевич також обґрунтував одноголосне голосування за відставку членів ЦВК закінченням терміну їх повноважень.

Своєю чергою представник президента в парламенті, народний депутат від БПП Ірина Луценко зачитала подання глави держави із проханням до ВР звільнити 13 членів ЦВК у зв'язку із закінченням терміну повноважень.

Підготовка до виборів: як ділять ЦВК?Спікер ВР заявив, що 12 із 14 кандидатів у члени Центральної виборчої комісії пройшли спеціальну перевірку. Чи залишиться ЦВК «кишеньковою», розбирались експерти.

Також вона підкреслила, що регламентом ВР «чітко не виписане» поіменне голосування за звільнення кожного окремо члена ЦВК, і зазначила, що глава держави просить проголосувати за це подання «пакетом».

Нагадаємо, 5 лютого президент України Петро Порошенко вніс оновлене подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії. У цьому списку 14 кандидатів.

Раніше ЦВК затвердила орієнтовні витрати на вибори.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: